luni , 27 mai 2019, 07:12
Home / Local / Actualitate / Viscolul dă bătăi de cap autorităților

Viscolul dă bătăi de cap autorităților


Vasluiul traversează un episod de iarnă autentică, iar autoritățile sunt în alertă, pentru ca perioada codurilor portocaliu de ger și galben de ninsori și viscol să fie trecută cu bine.
În ultimele 24 de ore, în județ, zăpada viscolită a creat probleme pe o serie de sectoare de drumuri comunale și județene, unde se circulă greu.
Drumurile județene Bârlad-Ciocani, Arsura-Ghermănești, Codăești-Emil Racoviță, Lipovăț-Bogdana și Roșiești-Gara Roșiești au fost închise de autorități, din cauza viscolului, fiind imposibil de acționat cu utilajele.
Într-o serie de școli, elevii și cadrele didactice nu au putut ajunge la cursuri din cauza condițiilor meteo dificile.
Au fost închise unitățile de învățământ din comunele Puiești, Vinderei, Ciocani, Banca, Tutova, Poienești, Costești și Miclești.
Administrația Naţională de Meteorologie a emis un nou Cod galben care vizează tot ninsori însemnate şi viscol şi este valabil de marţi noapte, de la ora 23, până miercuri noapte, la ora 23, în Capitală şi în 11 judeţe, respectiv Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Olt, Teleorman, Dolj şi Mehedinţi.
Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat aria ninsorilor va fi în extindere, începând din sud-vest şi va cuprinde jumătatea de sud a ţării.
În Muntenia, Dobrogea, precum şi în jumătatea sudică a Olteniei şi a Moldovei ninsorile vor fi local însemnate cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpadă.
Vântul se va intensifica treptat pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri (27/28 februarie) şi va avea viteze de 45 – 55 km/h, iar miercuri (28 februarie) în sud-est rafalele vor depăşi temporar 60 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând şi troienind zăpada şi diminuând vizibilitatea.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Școala ”Constantin Parfene” a fost în sărbătoare!

Școala ”Constantin Parfene” a marcat o nouă ediție a Zilelor Școlii. Pe parcursul unei zile, …

Ministrul Sănătății, despre ambulanța împotmolită la Delești

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat, la un post TV, ca barbatul pentru care s-a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *