luni , 17 iunie 2019, 02:31
Home / Local / Actualitate / Persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni, reținute de polițiști

Persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni, reținute de polițiști


Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au reţinut trei persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de tâlhărie, tentativă de furt și nerespectarea hotărârilor judecătorești. Cele trei persoane urmează să fie prezentate la unitățile de parchet competente, cu propunerea de dispunere a unor măsuri preventive.
Polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale Bârlad au reținut un tânăr de 19 ani, din comuna Fălciu, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie.
Tânărul a fost depistat în flagrant de polițiștii bârlădeni, imediat după comiterea faptei. Din cercetările efectuate s-a constatat că, în după-amiaza de 26 februarie a.c, acesta i-a sustras (prin smulgere) unui bărbat de 23 de ani telefonul mobil. Partea vătămată se afla în scara unui bloc de pe strada Profesor Dr. Gheorghe Vrabie.
Astăzi, tânărul va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive.
De asemenea, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Vaslui au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui bărbat de 29 de ani, din comuna Solești. Acesta este bănuit de comiterea tentativei la infracțiunea de furt, faptă săvârșită în după-amiaza de 26 februarie.
Bărbatul a fost depistat în flagrant în timp ce încerca să sustragă o sticlă cu băutură alcoolică dintr-un magazin alimentar de pe raza municipiului Vaslui.
În cursul anului 2017, bărbatul a fost condamnat cu suspendare pentru săvârșirea de infracțiuni de furt și furt calificat.
Astăzi, acesta va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive.
În ziua de 25 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui au fost sesizați de un tânăr de 16 ani, din comuna Delești, cu privire la faptul că a fost lovit de tatăl său în vârstă de 40 de ani, din aceeași localitate.
Polițiștii au stabilit faptul că, bărbatul a pătruns în locuință și a lovit tânărul, deși, din luna noiembrie 2017, avea ordin de protecție emis de către Judecătoria Vaslui, în care se specifică să nu se apropie la o distanță mai mică de 100 m de soție și de copii. Acesta a mai încălcat ordinul de protecție pe parcursul lunilor decembrie 2017 și ianuarie 2018.
Ieri, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, iar astăzi urmează să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Accident în zona barajului Delea

Detașamentul de Pompieri Vaslui a fost solicitat să intervină la un eveniment rutier, înregistrat pe …

Copil înecat la Pogonești

Un localnic a sunat la 112, astăzi, după ce a observat că pe râul Tutova …