vineri , 5 iunie 2020, 11:13
Home / Local / Actualitate / A fost prelungit Codul Galben de viscol si ninsoare

A fost prelungit Codul Galben de viscol si ninsoare


Potrivit datelor centralizate la nivelul Instituției Prefectului-județul Vaslui, nu au fost înregistrate situații grave care să nu poată fi gestionate în timp util.
În ultimele 24 de ore, în județ, zăpada viscolită a creat probleme pe o serie de sectoare de drumuri comunale și județene, unde se circulă greu.
Într-o serie de școli, elevii și cadrele didactice nu au putut ajunge la cursuri din cauza condițiilor meteo dificile.
Au fost închise o serie de unități de învățământ din comunele Puiești, Vinderei, Ciocani, Banca, Tutova, Poienești, Costești și Miclești.
Administrația Naţională de Meteorologie a emis un nou Cod galben care vizează tot ninsori însemnate şi viscol şi este valabil de marţi noapte, de la ora 23, până miercuri noapte, la ora 23, în Capitală şi în 11 judeţe, respectiv Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Olt, Teleorman, Dolj şi Mehedinţi.
Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat aria ninsorilor va fi în extindere, începând din sud-vest şi va cuprinde jumătatea de sud a ţării.
În Muntenia, Dobrogea, precum şi în jumătatea sudică a Olteniei şi a Moldovei ninsorile vor fi local însemnate cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpadă.
Vântul se va intensifica treptat pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri (27/28 februarie) şi va avea viteze de 45 – 55 km/h, iar miercuri (28 februarie) în sud-est rafalele vor depăşi temporar 60 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând şi troienind zăpada şi diminuând vizibilitatea.
Instituția Prefectului-județul Vaslui recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la situația căilor de comunicație pe care le vor parcurge și să își echipeze autoturismele pentru a face față condițiilor de iarnă.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Vasluian arestat preventiv, după ce și-a băgat în spital soția și nora

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au reținut un bărbat în vârstă de 64 de …

Dosar penal pe numele unui adolescent care conducea un motociclu fără a poseda acest drept

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Ștefan …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *