luni , 27 mai 2019, 07:03
Home / Local / Actualitate / Copiii de șase ani vor fi înscriși obligatoriu în clasa pregătitoare

Copiii de șase ani vor fi înscriși obligatoriu în clasa pregătitoare


Inspectoratul Școlar Județean Vaslui anunță că înscrierile la clasa pregătitoare încep pe 8 martie. La nivel de județ vor fi formate 212,8 clase cu 3.771 locuri la învățământul tradițional și 5 clase cu 125 de locuri la step by step.
Copiii care împlinesc șase ani până la 31 august trebuie înscriși obligatoriu la școală. Cei care împlinesc vârsta de șase ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie vor putea fi înscriși în clasa pregătitoare numai pe baza unui aviz care se dă în urma unei evaluări psihosomatice.
„Copiii care împlinesc șase ani după 1 septembrie și pe care părinții nu vor să-i înscrie în clasa pregătitoare sau care nu vor trece de evaluarea psihosomatică vor fi înscriși la grădiniță pentru anul școlar 2018-2019. Evaluarea psihosomatică va fi realizată de specialiștii din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Vaslui, în perioada 1-23 martie”, a precizat inspectorul școlar general Gabriela Plăcintă.
Prima fază a procesului de completare și depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învățământul primar se desfășoară între 8 și 26 martie și va fi urmată de o a doua etapă, programată între 12 și 18 aprilie. Aceasta este rezervată părinților copiilor care nu au fost înscriși în prima etapă sau care nu au participat la această etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile. Afișarea în fiecare unitate de învățământ a circumscripțiilor școlare, a planului de școlarizare propus și a numărului de clase pregătitoare se realizează în data de 1 martie.
Cererea-tip se poate completa online sau la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului, în interiorul perioadelor din calendarul aprobat de Ministerul Educației. Validarea cererii-tip este obligatorie și se realizează în unitatea de învățământ la care părintele dorește înscrierea, în prezența părintelui și a cel puțin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8 – 18:00 (luni-vineri).
Fiecare unitate de învăţământ în care se organizează clasa pregătitoare are obligaţia să organizeze Ziua porţilor deschise într-una din zilele din intervalul 1 – 12 martie. Cu acest prilej, părinţii şi copiii vor putea vizita spaţiile școlare şi vor putea discuta cu cadrele didactice.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Școala ”Constantin Parfene” a fost în sărbătoare!

Școala ”Constantin Parfene” a marcat o nouă ediție a Zilelor Școlii. Pe parcursul unei zile, …

Ministrul Sănătății, despre ambulanța împotmolită la Delești

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat, la un post TV, ca barbatul pentru care s-a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *