marți , 26 martie 2019, 00:29
Home / Local / Actualitate / Mâine se deschide Târgul de Primăvară

Mâine se deschide Târgul de Primăvară


Timp de două zile, la Silver Mall va avea loc o nouă ediție a Târgului de Primăvară. Centrul Creației Populare Vaslui propune un melanj de tradiție și creativitate.
Pe lângă expoziția de mărțișoare cu vânzare, ediția din acest an a Târgului de Primăvară le va oferi vasluienilor posibilitatea de a participa la un maraton artistic. Startul va fi dat sâmbătă, de la ora 18, cu spectacolul folcloric susținut de grupul ”Mugurel”, ansamblul ”Hora Vasluiului” și solistele Silvia Ene și Teodora Panainte.
A doua zi, vizitatorii vor avea ocazia să asiste la show-ul lui Leon Magdan, profesorul de joacă venind în fața vasluienilor cu un Teatru de umbre.
De asemenea, Centrul Cultural ”Podul Înalt” Munteni de Jos prezintă spectacolul ”Prostia omenească”.
Vasluienii care și-au făcut deja planuri pentru achiziționarea mărțișoarelor de 1 și 8 martie vor avea ocazia să aleagă micile daruri la târg. Manifestarea va aduna aproape 50 de meșteri populari.
“Participarea e aproape în totalitate din zona Vasluiului pentru că scopul nostru e de a promova meșterii locali. Sunt convins că toți cei prezenți vor aprecia exponatele, având posibilitatea să le cumpere și să le ofere în dar celor dragi. Pe toată perioada desfășurării târgului, elevii de la școlile vasluiene vor putea deprinde meșteșugul realizării mărțișoarelor, sub îndrumarea meșterilor populari prezenți la târg. Vom avea și un concurs de dans, intitulat Hora în două părți”, a declarat Lucian Onciu, directorul Centrului Creației Populare Vaslui.
Ediția din acest an a Târgului de Primăvară va fi găzduită de Silver Mall, în perioada 24-25 februarie.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Au început lucrările de asfaltare

Autoritățile din comuna Ștefan cel Mare anunță că au demarat investițiile de asfaltare a satului …

Accident spectaculos la Brodoc

Trei persoane au trăit un adevărat coșmar, după ce au fost victimele unui accident teribil, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *