marți , 19 februarie 2019, 06:18
Home / Local / Actualitate / REȚINUȚI PENTRU INFRACȚIUNI DE FURT DIN LOCUINȚĂ

REȚINUȚI PENTRU INFRACȚIUNI DE FURT DIN LOCUINȚĂ


Trei bărbați din comuna Moțca, județul Iași care au sustras bani din locuința unei persoane din comuna Vetrișoaia, județul Vaslui au fost reținuți de polițiști.
Polițiștii hușeni au probat activitatea infracțională a șase bărbați cu vârste între 30 și 36 de ani, din comuna Moțca, județul Iași, bănuiți de comiterea unei infracțiuni de furt din locuință.
În fapt, în luna februarie 2018, bărbații s-au deplasat în comuna Vetrișoaia și au abordat un bărbat în vârstă de 76 de ani sub pretextul de a cumpăra băuturi alcoolice. Aceștia i-au solicitat și schimbarea unei bancnote de 500 de lei, pentru a observa astfel, locul unde persoana vătămată își păstrează economiile.
Ulterior, părții vătămate i-a fost distrasă atenția și i s-a sustras suma de 10.000 lei din imobil. După plecarea bărbaților, persoana vătămată a constatat lipsa banilor și a sesizat poliția.
Urmare a activităților specifice efectuate, în ziua de 19 februarie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Huși, Secției 4 Poliție Rurală Huși, Serviciului de Investigații Criminale Vaslui, Serviciului Acțiuni Speciale Vaslui în colaborare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași și jandarmi din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău au efectuat șase percheziții domiciliare pe raza comunei Moțca.
Trei dintre bărbați, cu vârste de 31, 33 și 36 de ani au fost conduși la sediul poliției, iar după audieri au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore. Aceștia vor
fi prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși cu propunerea de dispunere a unor măsuri preventive.
Ceilalți 3 bărbați implicați în activitatea infracțională au fost arestați reventiv anterior, pentru săvârșirea de fapte similare pe raza județului Iași.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prinsă la volan fără permis de conducere

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni efectuează cercetări cu privire la …

Sute de vizitatori la Târgul Apicol de la Vaslui

Timp de două zile, în municipiul Vaslui a avut loc Târgul Apicol Vaslui 2019 la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *