joi , 13 decembrie 2018, 04:59
Home / Sport / Interes crescut pentru Trofeul ”Deliciosul de Vaslui”

Interes crescut pentru Trofeul ”Deliciosul de Vaslui”


CS “Sergentul” organizează a treia ediție a Trofeului “Deliciosul de Vaslui” la șah, competiție aflată în calendarul oficial al Federației Române de Șah, participanții putând acumula puncte CIV. Interesul este destul de mare, fiind anunțați peste 100 de concurenți la cele două categorii: Open A și B.
Numai la Open A sunt peste 60 de concurenți din Vaslui, Huși, Iași, Bârlad, Suceava, București, Craiova, Brașov, Bacău, Focșani, Buzău și R. Moldova.
La Open B participă aproape 50 de șahiști.
“Ne aflăm la cea de-a treia ediție, iar participarea este una foarte bună, semn că turneul se bucură de aprecieri, fiind unul dintre cele mai importante din țară. Se va juca în sistem elvețian, iar primii trei clasați vor primi cupe, medalii și premii în bani. Valoarea premiilor este de 3.000 de lei. Pe lângă acești bani, vor exista și premii surpriză”, a spus Constantin Grosu, organizatorul întrecerii.
Arbitrul Trofeului “Deliciosul de Vaslui” va fi Cătălin Baban, care este arbitru național. Competiția va debuta vineri și se va încheia duminică, la ora 15, când va avea loc și festivitatea de premiere.
”Alături de noi va fi și președintele Federației, Sorin Iacoban. Așteptăm amatorii de șah din Vaslui în cele două locații, pentru a viziona cele mai interesante partide de șah, jucate de copii, până la maeștri internaționali, cum ar fi Aurelian Ciobanu, de la Realitatea Huși, Victor Romcovici, din Chișinău, Boris Mevdnichy, din Chișinău, Bogdan Sava, din Pașcani, și Gheorghe Bratu, din Craiova. La copii, vor concura printre alții Cristina Arnăutu, de la CSU București, Valentin Corbu, de la CSM Focșani, și Cristian Costică, de la Sergentul Vaslui. O participare numeroasă o constituie grupul de șahiști de la ACS Gambit Huși, coordonat de Marius Ursan”, a mai spus Constantin Grosu.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Vicecampioana României vine la Vaslui

CSM Vaslui nu a avut noroc la tragerea la sorți pentru sferturile Cupei României. Formația …

Bibirig: ”Felicit jucătorii pentru calificare!”

Leonard Bibirig a ținut să-și felicite jucătorii, după calificarea CSM-ului Vaslui în sferturile Cupei României. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *