marți , 19 februarie 2019, 10:32
Home / Local / Actualitate / Dosar penal pentru lipsa categoriei din permisul de conducere necesare să conducă ansamblu de vehicule

Dosar penal pentru lipsa categoriei din permisul de conducere necesare să conducă ansamblu de vehicule


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetăţenie bulgară și R. Moldova care conducea un ansamblu de vehicule deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul.
În data de 16 februarie a.c., în jurul orei 04.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, Serghei N., cu cetățenie bulgară și R. Moldova, în vârstă de 35 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un autoturism marca Chrysler Voyager şi o remorcă, ambele înmatriculate în R.Moldova.
La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că Serghei N. este posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoriile „A, B, C” , iar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule în cauză îi este necesară și categoria „E”.
Cu privire la cele constatate Serghei N. a declarat că a preluat ansamblul de vehicule din localitatea Rîșești şi l-a condus până în punctul de frontieră, deşi avea cunoştinţă că permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un bărbat a murit într-un accident de muncă la fabrica de rulmenți

PERSOANA CAZUTA INTR-UN CANAL LA SC RULMENTI SA BARLAD. VICTIMA, UN BARBAT IN VARSTA DE …

Puține avize și autorizații de securitate la incendiu

Doar 60 de avize și autorizații de securitate la incendiu au fost emise la nivel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *