miercuri , 19 iunie 2019, 07:06
Home / Local / Actualitate / Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui candidează la titlul de ”Școală-ambasador a Parlamentului European”

Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui candidează la titlul de ”Școală-ambasador a Parlamentului European”


În anul al doilea în care Progamul educativ ”Școli-ambasador ale Parlamentului European” se derulează în România, Liceul ”Ștefan Procopiu” din Vaslui candidează la acest titlu. Pentru obținerea lui, o echipă alcătuită din 5 ambasadori-seniori și 15 ambasadori-juniori este implicată în organizarea și derularea de activități de informare cu privire la istoria, valorile, instituțiile și politicile Uniunii Europene.
Ambasadorii-seniori sunt cadre didactice ale Liceului ”Ștefan Procopiu” (LSP) Vaslui, iar ambasadorii-juniori sunt elevi selectați dintre cei mai activi, implicați, dornici de cunoaștere și de a împărtăși cunoștințele lor cu ceilalți elevi. Activitățile din program vizează, în egală măsură, înțelegerea conceptului de cetățenie europeană, conștientizarea apartenenței la spațiul european și înțelegerea reprezentării partidelor din România în grupurile politice europene.
Printre activitățile ambasadorilor procopieni se numără: colaborarea cu Centrul Europe Direct Vaslui, participarea la Conferința județeană ”Erasmus, un + în educație”, organizarea unui punct de informare EPAS în școală și a unui panou ”Marca Patrimoniului European”, parcurgerea modulelor pedagogice și organizarea de activități cu tematică europeană la nivelul școlii, de exemplu: „Pledoarie pentru voluntariat”, ”Biblioteca vie: Tu și Uniunea Europeană”, dezbatere cu tema ”Ce ne aduce UE”, concursuri: ”Unitate în diversitate”, ”Descoperă Uniunea Europeană”, ”Instituțiile Uniunii Europene”.
Activitățile educative au loc în perioada 21 octombrie 2017-11 mai 2018, iar în perioada 15 mai-15 iunie 2018 va avea loc vizitarea școlilor candidate de către echipele de evaluatori. Aceștia vor analiza activitățile în care au fost implicați membrii echipei EPAS și vor decide dacă Liceul ”Ștefan Procopiu” îndeplinește condițiile pentru a primi titlul de școală-ambasador a Parlamentului European.
Programul ”Școli-ambasador ale Parlamentului European” (EPAS) a fost derulat în anul 1 în România de Biroul de Informare al Parlamentului European (BIPE), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și cu sprijinul Asociației de Asistență și Programe pentru Dezvoltare Durabilă (APDD) „Agenda 21”, contractantul BIPE pentru partea de conținut a sesiunilor de formare pentru profesori, menținerea legăturii cu școlile pentru realizarea cerințelor impuse de program și evaluarea activităților școlilor implicate în programul EPAS.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bărbat din Grivița, plasat sub control judiciar pentru violență în familie

Un bărbat de 38 de ani, din localitatea Grivița, județul Vaslui a fost reținut pentru …

Video:Comuna Roșiești a fost în sărbătoare!

Ziua comunei Rosiesti a fost marcatã, cu cea de-a XV-a editie a Sãrbãtorii Comunei.  Cateva …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *