miercuri , 23 ianuarie 2019, 07:34
Home / Local / Actualitate / Autoritățile au ”dovedit” zapăda

Autoritățile au ”dovedit” zapăda


Codul galben de ninsoare nu a luat prin surprindere autoritățile vasluiene, care au reactivat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, avertizând din timp populația să să urmărească permanent atenționările transmise de autorități, să se informeze asupra stării drumurilor și să își echipeze autoturismele pentru circulația în regim de iarnă.
De altfel, prefectul Eduard-Andrei Popica și vicepreședintele Consiliului Județean, Ciprian Trifan, au monitorizat pe toată durata nopții starea drumurilor naționale și județene, astfel încât la primele ore ale dimineții nu au fost probleme de blocaj în trafic.
Doar șase localități au rămas fără energie electrică pentru câteva ore și școlile din 5 localități au avut suspendate cursurile pe perioada dimineții. La alte unități de învățământ profesorii nu au putut ajunge din cauza drumurilor impracticabile.
La Școala Cretestii de Sus nu au putut ajunge la cursuri elevii, deoarece microbuzul școlar nu a putut intra în satul Budești. La Gara Banca nu s-a învățat dimineață, din cauza că alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă. Nici la o școală din localitatea Codaesti nu s-a putut ajunge dimineață, însă după amiază elevii de gimnaziu au fost la program.
De asemenea, existat o serie de unități de învățământ la care cadrele didactice nu au putut ajunge la primele două ore.
Aproape 2000 de familii din județ au rămas fără energie electrică în urma căderilor abundente de zăpadă.
Nici evenimente rutiere nu au fost consemnate în număr mare, echipajele Serviciului Poliției Rutiere patrulând în permanență pe principalele drumuri din județ.
Cel mai spectaculos accident a avut loc la Crețești, pe DE 581, unde un microbuz cu cetăţeni din Republica Moldova s-a răsturnat.
Potrivit autorităţilor, accidentul s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă şi gheaţă.
”În microbuz se aflau 12 persoane şi conducătorul auto. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de la Staţia Huşi şi două ambulanţe. Nu sunt persoane încarcerate, un singur cetăţean având nevoie de îngrijiri medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, cpt. Petru Iftene.
Microbuzul care s-a răsturnat se deplasa către Republica Moldova, nu au fost persoane duse la spital, iar pasagerii au fost preluaţi de un alt microbuz.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătaie între doi elevi la Liceul din Puiești

Liceul Tehnologic din Puiești este, din nou, în centrul atenției, cu un nou scandal. De …

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *