miercuri , 23 ianuarie 2019, 06:59
Home / Local / Actualitate / Simpozion dedicat drepturilor copilului

Simpozion dedicat drepturilor copilului


Școala și Primăria comunei Gârceni au reușit să creeze emulație în jurul adulților cu privire la drepturile copiilor, organizând simpozionul județean cu tema ”Ascultă-i și apără-le drepturile”, ajuns la cea de-a treia ediție.
Anul acesta, organizatorii au ținut să îi evidențieze pe reprezentanții Asociației OvidiuRo, care a oferit un grant comunității din satul Slobozia, pentru susținerea înființării unei noi grupe de grădiniță în comuna Gârceni. Astfel, 20 copii au fost ajutați să meargă pentru prima dată la grădiniță. Datorită grantului, echipa locală a putut să achiziționeze mobilierul necesar pentru a face funcționale cele 3 săli de grupă, ceea ce le-a permis să deschidă grădinița nou construită în Slobozia.
”Tot cu ajutorul lui OvidiuRo, trei mămici din acest sat primesc tichete de 300 de lei, pentru a ajuta cadrele didactice în activitatea de la clasă”, a spus primarul Sorin Scutelnicu.
În același context a fost evidențiată profesoara Daniela Oatu, de la Școala ”Ștefan cel Mare” Vaslui, care a venit cu o expoziție de carte.
Dascălul vasluian a primit, din partea comunității din Gârceni, o plachetă specială, pentru activitatea culturală de până acum.
“Gârcenenii vă mulțumesc și vă asigură de respectul și prietenia lor”, a menționat primarul Scutelnicu.
Printre invitați s-a aflat și directorul Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul”, Gelu Bichineț, care a sprijinit expozițiile de carte si de pictură, vernisate în cadrul simpozionului, la care au expus fiii locului sau persoane care iubesc aceste locuri.
De asemenea, participanții au putut admira expoziția de fotografie, lucrări ce aparițin mai multor fotografi din județ, participanți în cadrul proiectului ”Satul vasluian: tradiție și actualitate”.
Finalul a aparținut copiilor de la școlile din Pungești și Gârceni, care au oferit un superb spectacol artistic.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătaie între doi elevi la Liceul din Puiești

Liceul Tehnologic din Puiești este, din nou, în centrul atenției, cu un nou scandal. De …

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *