marți , 14 august 2018, 23:32
Home / Local / Actualitate / Cercetările în cazul minorului împuşcat accidental la vânătoare, preluate de Parchet

Cercetările în cazul minorului împuşcat accidental la vânătoare, preluate de Parchet


Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui cu privire la cazul unui copil de 13 ani, împuşcat accidental la o partidă de vânătoare organizată, sâmbătă, pe un fond de vânătoare din oraşul Murgeni.
„Având în vedere că este vorba despre un minor, procedurile spun că trebuie sesizat Parchetul. Persoanele implicate în organizarea partidei de vânătoare sunt audiate, iar pe baza documentelor existente, anchetatorii urmează să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, inspectorul-şef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.
Incidentul a avut loc pe un fond de vânătoare care aparţine omului de afaceri Emil Savin, socrul prefectului de Vaslui, Eduard Popica.
Un copil în vârstă de 13 ani a fost împuşcat în picior, sâmbătă, pe un fond de vânătoare din zona oraşului Murgeni, 37 Cârja. Băiatul l-a însoţit pe tatăl său la o partidă de vânătoare de mistreţi, la care acesta din urmă era gonaci, iar un proiectil i-a ricoşat în piciorul stâng.
Copilul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Municipal „Elena Beldiman” din Bârlad, unde a fost diagnosticat cu plagă împuşcată cu fractură deschisă de femur. Ulterior, un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă a transportat băiatul la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, având în vedere că unitatea bârlădeană nu are un medic ortoped pediatru. Potrivit medicilor, viaţa copilului nu este în pericol.
În cauză, sunt efectuate cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Greu să fii primar: ”E un post solicitant și obositor!”

Silviu Cătălin Luca, elevul care a câștigat competiția ”Primar pentru o zi”, inițiată de Primăria …

Sute de mâini în aer la concertul trupei Voltaj

Trupa Voltaj a umplut Piața civică a Vasluiului, aproape 10.000 de vasluieni asistând la un …