miercuri , 23 ianuarie 2019, 07:09
Home / Local / Actualitate / Cercetările în cazul minorului împuşcat accidental la vânătoare, preluate de Parchet

Cercetările în cazul minorului împuşcat accidental la vânătoare, preluate de Parchet


Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui cu privire la cazul unui copil de 13 ani, împuşcat accidental la o partidă de vânătoare organizată, sâmbătă, pe un fond de vânătoare din oraşul Murgeni.
„Având în vedere că este vorba despre un minor, procedurile spun că trebuie sesizat Parchetul. Persoanele implicate în organizarea partidei de vânătoare sunt audiate, iar pe baza documentelor existente, anchetatorii urmează să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, inspectorul-şef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.
Incidentul a avut loc pe un fond de vânătoare care aparţine omului de afaceri Emil Savin, socrul prefectului de Vaslui, Eduard Popica.
Un copil în vârstă de 13 ani a fost împuşcat în picior, sâmbătă, pe un fond de vânătoare din zona oraşului Murgeni, 37 Cârja. Băiatul l-a însoţit pe tatăl său la o partidă de vânătoare de mistreţi, la care acesta din urmă era gonaci, iar un proiectil i-a ricoşat în piciorul stâng.
Copilul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Municipal „Elena Beldiman” din Bârlad, unde a fost diagnosticat cu plagă împuşcată cu fractură deschisă de femur. Ulterior, un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă a transportat băiatul la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, având în vedere că unitatea bârlădeană nu are un medic ortoped pediatru. Potrivit medicilor, viaţa copilului nu este în pericol.
În cauză, sunt efectuate cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătaie între doi elevi la Liceul din Puiești

Liceul Tehnologic din Puiești este, din nou, în centrul atenției, cu un nou scandal. De …

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …