marți , 19 februarie 2019, 05:03
Home / Local / Învăţămant / Vasluiul, gazda Olimpiadei Naționale de Lingivstică

Vasluiul, gazda Olimpiadei Naționale de Lingivstică


Vasluiul se regăsește din nou pe harta județelor care vor organiza faze naționale ale unor olimpiade școlare. În acest an, municipiul reședință de județ va găzdui Olimpiada Națională de Lingvistică ”Solomon Marcus”. Concursul va fi în organizarea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), cu sprijinul autorităților locale, și va avea loc în perioada 11-13 mai.
”Este o onoare pentru noi și o bucurie. Ne dorim să fim la înălțime, astfel încât oaspeții noștri să plece de la Vaslui cu cele mai frumoase amintiri. Suntem déjà în febra pregătirilor și ne dorim să nu avem nicio sincopă în momentul când se va derula olimpiada”, a spus Mihaela Bahman, inspectorul de limba și literatura română din cadrul ISJ Vaslui.
La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc faza județeană, care s-a bucurat de o largă participare. La faza națională vor reprezenta Vasluiul patru elevi, din care doi sunt de clasele de liceu (grupa de performanță), iar câte un elev vor fi de la etapele de antrenament (clasele V-VI) și exercițiu (VII-VIII).
ISJ Vaslui se așteaptă la o suplimentare a numărului de participanți din județul nostru, însă se așteaptă decizia Ministerului, pentru a fi sigură de o participare mai mare a elevilor vasluieni la etapa națională.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prinsă la volan fără permis de conducere

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni efectuează cercetări cu privire la …

Sute de vizitatori la Târgul Apicol de la Vaslui

Timp de două zile, în municipiul Vaslui a avut loc Târgul Apicol Vaslui 2019 la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *