miercuri , 23 ianuarie 2019, 00:32
Home / Local / Actualitate / Mica Unire, sărbătorită la Școala ”Ștefan cel Mare”

Mica Unire, sărbătorită la Școala ”Ștefan cel Mare”


Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire, a fost sărbătorită şi de elevii Școlii ”Ștefan cel Mare” Vaslui. An de an, de la această manifestare nu poate lipsi ”Hora Unirii”, cunoscutul cântec pe versurile scrise de Vasile Alecsandri.
De asemenea, această zi a fost marcată și prin prezentarea unor fragmente din creația lui Ion Creangă, care să le amintească elevilor despre însemnătatea actului de la 24 ianuarie 1859.
Programul a fost inițiat de profesoara Luminița Vîrlan și bibliotecara Cecilia Vasilescu, fiind implicați în expunerea unor date istorice profesorii de istorie Constantin Focșa și Elisabeta Sadagurschi.
Acțiunea a avut scopul de a cinsti valorile poporului român, care au realizat tot ce înseamnă astăzi România, dar și pentru a insufla elevilor dragostea pentru țară, pentru obiceiurile și tradițiile strămoșești.
“Un patriot adevărat trebuie să poarte patria în suflet în orice clipă și oriunde s-ar afla, să cunoască istoria, înfrângerile și biruințele strămoșilor noștri, să nu uite marile evenimente ale neamului românesc!”, a precizat Luminița Vîrlan.
Programul artistic s-a încheiat cu tradiționala horă a unirii, cântată și dansată de toți participanții.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătaie între doi elevi la Liceul din Puiești

Liceul Tehnologic din Puiești este, din nou, în centrul atenției, cu un nou scandal. De …

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *