joi , 20 septembrie 2018, 10:56
Home / Local / Actualitate / Liceul ”Ștefan Procopiu”, în sărbătoare: 46 de ani de tradiție!

Liceul ”Ștefan Procopiu”, în sărbătoare: 46 de ani de tradiție!


Liceul “Ştefan Procopiu” (LSP) Vaslui a fost în sărbătoare, marcând Zilele liceului. În ultima zi a fost organizat un simpozion omagial, la care au fost invitaţi foşti şi actuali dascăli ai unităţii de învăţământ, precum şi autorități locale.
Alături de ei s-a aflat şi subprefectul Mircea Gologan, care a ţinut să laude performanţele liceului în cei 46 de ani de activitate: “LSP reprezintă un reper pentru învăţământul vasluian. La ceas aniversar, le doresc viaţă lungă celor care trudesc aici”.
La manifestare s-a vorbit despre prezența activă a Liceului ”Ștefan Procopiu” în implementarea proiectelor europene.
”Recunoașterea meritelor liceului nostru este evidențiată de cele cinci titluri consecutive de Școală Europeană, fiind între cele cinci unități de învățământ din țară, care au mai atins o asemenea performanță”, a declarat Gina Cucoș, directorul LSP Vaslui.
Liceul “Ştefan Procopiu” a fost înfiinţat în anul 1972 şi s-a remarcat ca unul dintre liceele de top din judeţ. Dacă, la înfiinţare, a purtat numele de “Şcoala Profesională de pe lângă Întreprinderea de Ventilatoare şi Instalaţii de Ventilaţie Vaslu”i, între anii 1974-1977 a funcţionat sub denumirea de “Grup Şcolar”. În perioada 1977-1982, s-a numit “Liceul Industrial nr. 1” Vaslui, şi a fost patronată până în anul 1989 de Întreprinderea “Mecanica Vaslui”. Din 1993, poartă numele marelui fizician originar din judeţul Vaslui, Ştefan Procopiu.
“De la înfiinţare şi până astăzi, liceul a demonstrat că oferă servicii de înaltă calitate, atât din punct de vedere al procesului de învăţământ, cât şi din punct de vedere al dotării materiale. Rezultatele sunt dintre cele mai bune. Pe lângă titlul de «Şcoală Europeană», LSP are rezultate excelente la concursurile şi olimpiadele naţionale. Felicitări tuturor cadrelor didactice și elevilor acestui liceu”, a declarat primarul Vasile Pavăl.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

După gratii, după ce a furat un telefon

Un tânăr de 16 ani, din orașul Negrești a fost arestat preventiv 30 de zile …

Serviciul Ro-alert va fi testat la nivel de Vaslui

În perioada 17 – 28.09.2018 se va desfăşura, la nivel judeţean şi naţional, testarea funcționării …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *