vineri , 13 decembrie 2019, 09:17
Home / Local / Actualitate / Centru de bătrâni la Valea Siliștei

Centru de bătrâni la Valea Siliștei


Prefectul Eduard-Andrei Popica a participat la inaugurarea Centrului Rezidențial pentru persoanele de vârsta a III-a ”Giulia” de la Valea Siliștei, comuna Solești.
Centrul a fost concesionat de la Primăria Solești pe o perioadă de 49 de ani de către Fundația Spurgeon și va oferi condiții de găzduire, hrană și servicii medico-sociale pentru 20 de persoane în vârstă.
”Mă bucur că există asemenea inițiative la nivel de județ. Sper ca acest centru să fie un reper pentru domeniul social, mai ales că e o investiție care vine din mediul privat. Îl felicit pe domnul Ionel Turc, care a avut curajul să finanțeze o asemenea activitate. O felicit și pe doamna primar Mona Bujor, care a reușit, cu ajutorul Consiliului Local, să cofinanțeze o asemenea investiție, lucru deloc ușor pentru bugetul unei comune, precum Solești”, a declarat prefectul Eduard-Andrei Popica.
Primăria Solești a ridicat centrul în urmă cu aproape șase ani, cu fonduri europene, însă nu l-a putut deschide, din cauză că nu a avut voie să angajeze cei 15 salariați, pentru funcționarea acestuia.
”Centrul era bine justificat la momentul când am conceput proiectul, datorită situaţiei persoanelor de varsta a treia din comună. Din păcate, nu i-am dat utilitate din cauza problemelor financiare. La centru trebuie angajate în jur de 15 persoane, iar bugetul local nu poate suporta asemenea cheltuieli”, a spus Mona Bujor, primarul comunei Solești.
A venit inițiativa Fundației Spurgeon, iar visul autorităților din Solești de a avea un centru pentru bătrâni s-a împlinit.
”La început, am fost sceptică. I-am și spus domnului Turc că va avea de a face cu mine, dacă nu se ține de cuvânt. Acum, pot să-l felicit pentru ceea ce a făcut”, a mai precizat primarul de Solești.
Pentru Fundația Spurgeon este al doilea proiect de anvergură, după Casa Agape, unde 12 copii “uitați” de familii, cu vârste cuprinse între șase și 16 ani, au găsit aici condițiile necesare pentru educație și pot spune cu adevărat că acum au o familie.
”Același lucru va fi și la Centrul Giulia, misiunea noastră fiind de a oferi servicii de protecție persoanelor de vârsta a treia în vederea depășirii situațiilor de dificultate, prevenirea și combaterea riscului de excluziune social, promovarea incluziunii sociale și creșterea calității”, a spus Ionel Turc, președintele Fundației Spurgeon.
La tăierea panglicii inaugurale a participat și președintele CJ, Dumitru Buzatu, care l-a felicitat pe inițiator și speră să devină un exemplu pentru comunitatea oamenilor de afaceri din județ, care ar putea investi și în domeniul social.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

CSM Vaslui-Dinamo 33-36 (17-20): Onorabili!

CSM Vaslui a început returul sezonului regular cu o înfrângere în fața liderului și campioanei …

Tânăr din Băcești reținut de polițiști, după ce și-a bătut tatăl și concubina cu toporul!

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Negrești  au fost sesizați, prin  apel 112, cu privire la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *