luni , 25 martie 2019, 07:16
Home / Local / Actualitate / Țigarete confiscate, la Bârlad

Țigarete confiscate, la Bârlad


Polițiștii vasluieni desfășoară activități pentru combaterea contrabandei cu ţigări și pentru identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care desfășoară operaţiuni comerciale cu încălcarea legislaţiei în vigoare.
La sfârșitul săptămânii, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Vaslui și Biroului Poliției Rutiere Bârlad au acționat pe raza municipiului Bârlad și a comunelor limitrofe pentru prevenirea şi combaterea ilegalităților ce se comit în domeniul producției, introducerii în țară, transportului, depozitării, distribuției și comercializării produselor din tutun.
Poliţiştii au efectuat verificări la 39 de agenți economici și au controlat peste 30 de autovehicule.
În cadrul activităților desfășurate, poliţiştii au constatat 3 infracțiuni de contrabandă (Legea 86/2006) și au aplicat 39 de sancțiuni contravenționale.
În cadrul acțiunii au fost ridicate în vederea confiscării 2.600 de țigarete.

Pentru infracțiunea de contrabandă, Legea 86/2006 prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi. Sunt fapte asimilate infracţiunii de contrabandă și colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Marș pentru viață, la Vaslui!

Peste 300 de vasluieni au participat, astăzi, la ”Marşul pentru viaţă” organizat de Asociaţia ”Provita” …

Video:Un veteran de război din Miclești, a implinit 100 de ani

Autoritățile din comuna Miclești au ținut să-l sărbătorească pe veteranul de război Vasile Samoilă, ajuns …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *