duminică , 16 decembrie 2018, 09:38
Home / Local / Actualitate / Primăria l-a evocat pe Ștefan cel Mare

Primăria l-a evocat pe Ștefan cel Mare


Semnificația istorică a zilei de 10 ianuarie 1475 a fost subliniată, odată în plus, și de către reprezentanții Primăriei municipiului Vaslui, la a căror inițiativă s-a derulat un eveniment cu caracter educativ, avându-i ca parteneri pe elevii Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare”, coordonați de profesoarele Adriana Ștefăniță și Carmen Gherase.
Deși aflați în vacanță, copiii au manifestat interes pentru această manifestare. Astfel, încă de la primele ore ale dimineții de 10 ianuarie, însoțiți de reprezentanți ai Primăriei municipiului Vaslui, elevii au depus o coroană de flori și flori la statuia domnitorului Ștefan cel Mare din Centrul Civic.
La Centrul Municipal pentru Promovare și Informare Turistică, elevii au asistat la o prezentare a momentului istoric ”Lupta de la Podul Înalt – 10 ianuarie 1475”, ora de istorie fiind una interactivă pentru copii, cei mai implicați și activi dintre aceștia fiind premiați.
Amintirea frumoasă a acestei zile a fost completată de cuvintele rostite la final de eveniment, citat fiind Nicolae Iorga: ,,În Ștefan cel Mare românii au găsit cea mai curată și mai deplină icoană a sufletului său. Și cu cât se vede această icoană mai limpede, cu atât se înțelege mai desăvârșit și se iubește mai mult, cu atât viitorul se vestește mai bun, căci poporul merge pe urmele strămoșului cuminte”.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Autoritățile sanitare sunt în alertă

Autoritățile sanitare din județ au demarat o amplă anchetă, după ce pe o rețea de …

Persoana cazuta in subsolul unui bloc

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vaslui si Serviciul de Ambulanta Vaslui au intervenit la scoaterea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *