miercuri , 19 septembrie 2018, 18:17
Home / Local / Actualitate / 95 kg de articole pirotehnice deținute fără drept au fost confiscate de polițiștii vasluieni

95 kg de articole pirotehnice deținute fără drept au fost confiscate de polițiștii vasluieni


Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au acţionat la nivel județean, în perioada 21 noiembrie 2017 – 5 ianuarie 2018, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.
Astfel, în această perioadă, polițiștii au efectuat 27 de acţiuni și controale în complexe, pieţe şi alte obiective și au verificat activitatea a 9 persoane juridice autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice.
De asemenea, polițiștii au constatat 21 de infracţiuni și au depistat 24 de persoane față de care se efectuează cercetări în cauze penale.
Totodată, au fost confiscate 95 de kilograme de articole pirotehnice, în valoare de 6.800 de lei și au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3919 lei.
O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat 52 de activități de informare în școlile din județ.
Menționăm faptul că, în această perioadă, nu au fost persoane rănite din cauza folosirii necorespunzătoare sau neautorizate a articolelor pirotehnice.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

După gratii, după ce a furat un telefon

Un tânăr de 16 ani, din orașul Negrești a fost arestat preventiv 30 de zile …

Serviciul Ro-alert va fi testat la nivel de Vaslui

În perioada 17 – 28.09.2018 se va desfăşura, la nivel judeţean şi naţional, testarea funcționării …