joi , 18 ianuarie 2018, 20:09
Home / Local / Actualitate / 95 kg de articole pirotehnice deținute fără drept au fost confiscate de polițiștii vasluieni

95 kg de articole pirotehnice deținute fără drept au fost confiscate de polițiștii vasluieni


Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au acţionat la nivel județean, în perioada 21 noiembrie 2017 – 5 ianuarie 2018, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.
Astfel, în această perioadă, polițiștii au efectuat 27 de acţiuni și controale în complexe, pieţe şi alte obiective și au verificat activitatea a 9 persoane juridice autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice.
De asemenea, polițiștii au constatat 21 de infracţiuni și au depistat 24 de persoane față de care se efectuează cercetări în cauze penale.
Totodată, au fost confiscate 95 de kilograme de articole pirotehnice, în valoare de 6.800 de lei și au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3919 lei.
O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat 52 de activități de informare în școlile din județ.
Menționăm faptul că, în această perioadă, nu au fost persoane rănite din cauza folosirii necorespunzătoare sau neautorizate a articolelor pirotehnice.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Incendiu pe DN 24 la un autocamion care transporta seminţe de floarea-soarelui

Un incendiu puternic a izbucnit, joi dimineaţă, pe DN 24 Vaslui – Iaşi, pe raza …

Ghiseul de eliberare a certificatelor de cazier judiciar s-a mutat in spatiu nou

Din această săptămână, certificatele de cazier judiciar se vor elibera de la ghişeul deschis pe …