duminică , 20 ianuarie 2019, 20:46
Home / Local / Actualitate / Tricolor de 100 de metri peste Prut

Tricolor de 100 de metri peste Prut


Autorităţile de poliţie şi pază a frontierei din România şi Republica Moldova au avizat favorabil evenimentul care a avut loc în după-amiaza zilei de Revelion, în localitatea Fălciu, din judeţul Vaslui. Zeci de persoane au sărbătorit în cel mai ingenios mod intrarea în Anul Centenar al Marii Uniri din 1918.
Sub deviza ”Români, Petreceţi Prutul!”, participanţi din România şi Republica Moldova au sărbătorit la Fălciu prin desfăşurarea unui tricolor în lungime de 100 de metri care a acoperit simbolic distanţa care separă cele două state. Locul în care s-a petrecut evenimentul are la rândul său o puternică încărcătură emoţională pentru participanţi, fiind unul dintre punctele în care s-au organizat primele Poduri de Flori între România şi Republica Moldova, pe data de 6 mai 1990.
”Mişcarea unionistă i-a obişnuit de-a lungul anilor pe simpatizanţii Unirii cu evenimente memorabile şi mereu ne bucurăm de o largă participare, însă acţiunea de Revelion iese în evidenţă prin entuziasmul participanților. Românii de pe ambele maluri ale Prutului au fost împreună în noaptea dintre ani, iar prima secundă din Anul Centenar ne va găsi uniţi. Mulţumim autorităţilor de stat de la Bucureşti şi Chişinău pentru colaborarea instituţională’, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.
Tricolorul a început să fie desfăşurat de pe malul vasluian al Prutului, după care a fost preluat dincolo de jumătatea podului de participanţii din Republica Moldova.
După ce drapelul naţional a fost din nou împăturit cu respectul cuvenit, unioniştii au celebrat Revelionul printr-un spectacol de artificii în aer liber, recitaluri artistice de muzică populară şi o masă bogată în bucate tradiţionale la Casa de Cultură din Fălciu.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ziele Liceului ”Ștefan Procopiu” Vaslui

Liceul ”Ștefan Procopiu” (LSP) Vaslui a marcat 47 de ani de existență, organizând o nouă …

Portret de familie: meniuri sănătoase cu carne de pui

Meniurile cu carne de pui reprezintă alegerea preferată a tuturor, datorită numeroaselor avantaje: carnea de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *