luni , 25 martie 2019, 08:18
Home / Local / Actualitate / Eroii Revoluției, comemorați la Vaslui

Eroii Revoluției, comemorați la Vaslui


Prefectul Eduard-Andrei POPICA și subprefectul Mircea GOLOGAN au participat la festivitățile de omagiere a eroilor martiri căzuţi pentru victoria revoluţiei din decembrie 1989, comemorare ce a avut loc la monumentul ridicat în cimitirul Eternitatea din Vaslui.
După serviciul religios, au urmat o serie de discursuri, apoi cei prezenţi au depus coroane de flori.
În cuvântul său, prefectul Eduar-Andrei POPICA a precizat că ziua de 22 decembrie rămâne una cu o însemnătate aparte, fiind ziua în care destinul poporului român a suferit o cotitură radicală, alegându-se libertatea.
”Au trecut 28 de ani în care s-a vorbit foarte mult despre evenimentele de atunci. Acum, toţi suntem de acord că este unul dintre cele mai frumoase lucruri care ni se putea întâmpla. Ne-am câştigat şi libertatea, dar şi responsabilitatea de a decide, inclusiv responsabilitatea de a ne îngriji singuri de vieţile noastre. Trebuie să purtăm pentru totdeauna recunoştinţă bravilor noştri eroi vasluieni care şi-au dat viaţa pentru ca noi să trăim astăzi ca un popor liber, fără destine îngrădite! În calitate de prefect al județului Vaslui, doresc să-mi exprim compasiunea şi ataşamentul faţă de familiile eroilor Revoluţiei din decembrie 1989”, a declarat prefectul Eduard-Andrei POPICA.
Marcarea celor 28 de ani de libertate s-a încheiat cu defilarea unor detaşamente aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Jandarmi Județean și Poliției Locale Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Marș pentru viață, la Vaslui!

Peste 300 de vasluieni au participat, astăzi, la ”Marşul pentru viaţă” organizat de Asociaţia ”Provita” …

Video:Un veteran de război din Miclești, a implinit 100 de ani

Autoritățile din comuna Miclești au ținut să-l sărbătorească pe veteranul de război Vasile Samoilă, ajuns …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *