luni , 24 septembrie 2018, 04:19
Home / Local / Actualitate / Eroii Revoluției, comemorați la Vaslui

Eroii Revoluției, comemorați la Vaslui


Prefectul Eduard-Andrei POPICA și subprefectul Mircea GOLOGAN au participat la festivitățile de omagiere a eroilor martiri căzuţi pentru victoria revoluţiei din decembrie 1989, comemorare ce a avut loc la monumentul ridicat în cimitirul Eternitatea din Vaslui.
După serviciul religios, au urmat o serie de discursuri, apoi cei prezenţi au depus coroane de flori.
În cuvântul său, prefectul Eduar-Andrei POPICA a precizat că ziua de 22 decembrie rămâne una cu o însemnătate aparte, fiind ziua în care destinul poporului român a suferit o cotitură radicală, alegându-se libertatea.
”Au trecut 28 de ani în care s-a vorbit foarte mult despre evenimentele de atunci. Acum, toţi suntem de acord că este unul dintre cele mai frumoase lucruri care ni se putea întâmpla. Ne-am câştigat şi libertatea, dar şi responsabilitatea de a decide, inclusiv responsabilitatea de a ne îngriji singuri de vieţile noastre. Trebuie să purtăm pentru totdeauna recunoştinţă bravilor noştri eroi vasluieni care şi-au dat viaţa pentru ca noi să trăim astăzi ca un popor liber, fără destine îngrădite! În calitate de prefect al județului Vaslui, doresc să-mi exprim compasiunea şi ataşamentul faţă de familiile eroilor Revoluţiei din decembrie 1989”, a declarat prefectul Eduard-Andrei POPICA.
Marcarea celor 28 de ani de libertate s-a încheiat cu defilarea unor detaşamente aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Jandarmi Județean și Poliției Locale Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Jandarm din Vaslui, întors dintr-o misiune în Mali

În perioada Septembrie 2016 – Septembrie 2018, maiorul Marian Panfil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi …

Bătrân mort, găsit pe camp

Un bătrân de 73 de ani, din Dodești, a fost găsit decedat pe un câmp …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *