miercuri , 23 ianuarie 2019, 01:18
Home / Local / Actualitate / Plachetă de apreciere pentru Gheorghe Pruteanu

Plachetă de apreciere pentru Gheorghe Pruteanu


Gheorghe Pruteanu a fost premiat în cadrul Galei Sportului Vasluian. Fostul inspector al Direcției Județene de Sport și Tineret (DJST) a primit din partea organizatorilor o plachetă de apreciere. Gheorghe Pruteanu și-a dedicat toată viața sportului, fiind campion naățional la juniori.
A avut o carieră atât la școală, unde a fost metodist și antrenor de handbal, cât și ca animator al sportului în cadrul DJST. Cât a fost sportiv, i-a plăcut performanța, reușind în anul 1970 să devină campion național cu Liceul de Industrie Ușoară Iași. La seniori, a îmbrăcat tricoul echipelor Voința Iași, Metalurgica Iași, Metalul Vaslui, de unde s-a retras la vârsta de 37 de ani.
Ca antrenor, a reușit să se califice la mai multe turnee finale de handbal, echipa sa obținând un titlu de vicecampioană, în 1992, la școli generale urban, apoi un titlu de campioană, în anul 1993, la aceeași competiție.
La juniori 1 a luat locul 8 la turneul final, în 1995, cu LPS Vaslui, iar la juniori II a ratat podiumul în același an, terminând pe locul 4.
O plachetă de apreciere a fost oferită post mortem profesorului Emil Ianul, care a trecut la cele veșnice de curând. El a fost un adevărat șlefuitor de talente, fiind organizatorul a zeci de competiții sportive.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătaie între doi elevi la Liceul din Puiești

Liceul Tehnologic din Puiești este, din nou, în centrul atenției, cu un nou scandal. De …

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *