sâmbătă , 23 martie 2019, 05:28
Home / Sport / O atletă și un karatist, cei mai buni sportivi din județ

O atletă și un karatist, cei mai buni sportivi din județ


Iustin Costea, campion mondial la Kempo, şi Diana Bogos, campioană balcanică și multiplă campioană naţională la atletism, au cules laurii ediţiei din acest an a Galei Sportului Vasluian, eveniment organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret.

Lume multă a dorit să fie părtaşă la sărbătoarea sportului vasluian, organizată de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport (DJTS). Sala de festivități a Centrului de Afaceri Vaslui a fost neîncăpătoare pentru Gala Sportului Vasluian, în cadrul căreia cei mai merituoşi sportivi au fost răsplătiţi cu diplome, trofee şi premii în bani.
La disciplinele olimpice, în topul anului 2017, pe locul 3 s-a clasat atleta Izabela Spiridon, de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui, medaliată cu bronz la Campionatul Balcanic, în proba de 5.000 m, și multiplă campioană naţională la junioare. Este pregătită de profesoara Viorica Pintilie și Elena Bogos.
Pe locul 2 s-a situat atletul Andrei Mihăiţă Micu, de la CS ”Viitorul” Vaslui, pregătit de profesorul Laurenţiu Maxim. Aruncătorul este medaliat cu bronz la Balcaniada de juniori şi cel mai bun sportiv în competiţiile naţionale de seniori, tineret și juniori.
Titlul de sportivul anului a fost obţinut de Diana Bogos, pregătită de profesoara Viorica Pintilie. Atleta de la LPS Vaslui este multiplă campioană naţională și balcanică.
Organizatorii au ţinut să-i evidenţieze şi pe Corneliu Lascăr Rotaru, care a obținut bronzul la Naționalele de lupte libere, Bianca Antochi, vicecampioană la lupte libere, ambii fiind sportivi la CS ”Viitorul” Vaslui.
De asemenea, Andrei Chiriac (taekwon-do), Laurențiu Chelaru (aruncarea ciocanului), Ionela Lungu (atletism), Diana Vârlan (atletism), Georgiana Nedelea (atletism), Adelina Mihai (taekwon-do), Andreea Păuc (lupte libere) și Ioana Amalia Puflea (gimnastică) au completat topul primilor zece sportivi vasluieni.
La sporturile neolimpice, podiumul aparţine aproape în totalitate CS ”Liga de Est” Vaslui, care a adus numeroase medalii din competiţiile internaţionale.
Podiumul a fost început de Adelina Mihai, de la CS ”Liga de Est” Vaslui, dublă campioană mondial la teakwon-do. Ea este pregătit de Mihai Hondru. Locul doi îi aparţine lui Ștefan Cosmin Frățian, campion mondial la taekwon-do.
Titlul de sportivul anului i-a fost atribuit lui Iustin Costea, de la Defender Vaslui, dublu campion mondial la Kempo. El este pregătit de profesorul Doru Cristian Hapiuc.
Rezultate remarcabile în acest an au mai înregistrat Marcel Miron (taekwon-do), Mircea Hondru (taekwon-do), Andrei Ionuț Chiriac (taekwon-do), Dariu Cobzaru (kempo), Georgian Manea (taekwon-do), Ștefan Toma (taekwon-do), Alexandru Filip (taekwon-do), Maria Caliniuc (karate tradițional), Ana-Maria Hăisan (taekwon-do), Miruna Lupașcu (taekwon-do), Dragoș-Iulian Chiriac (taekwon-do) și Larisa Andrada Ghețeu (taekwon-do).
De asemenea, au fost evidențiați rugbiștii Răzvan Belehuz, Sebastian Munteanu, Marius Costea, Vlad Leica și Cosmin Botezatu, care au obținut locul 3 la Campionatul Mondial de rugby, cu naționala României U18.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Vlăduț Dudău a fost convocat la naționala României U19

Vlăduț Dudău, de la CSM Vaslui, are parte de o lună încărcată la lotul României …

Dublu campion național la MMA

Vasluianul Corneliu Lascăr Rotaru a devenit dublu campion național la MMA. Sportivul de la Scorpions …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *