miercuri , 23 ianuarie 2019, 00:33
Home / Local / Actualitate / Acțiuni pentru prevenirea comerțului illegal

Acțiuni pentru prevenirea comerțului illegal


Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui acţionează pentru prevenirea şi combaterea ilegalităților în domeniul comercializării produselor din tutun și produselor agroalimentare.
Poliţişti din structurile de investigare a criminalităţii economice, de ordine publică și de poliție rutieră, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui au desfășurat ieri, pe raza județului, acţiuni pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților ce se comit în domeniul producției, introducerii în țară, transportului, depozitării, distribuției și comercializării produselor din tutun și produselor agroalimentare.
Poliţiştii au efectuat controale la 51 de agenți economici de pe raza judeţului și au verificat peste 25 de autovehicule. Au fost verificate documentele de provenienţă, modul de înregistrare a operaţiunilor comerciale, dar şi condiţiile de depozitare și vânzare a produselor alimentare.
În urma controalelor, poliţiştii au constatat 2 infracțiuni de contrabandă și au aplicat 59 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, 42 au fost pentru încălcări ale prevederilor Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 13 pentru încălcări ale prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 4 la alte acte normative. Valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 49530 de lei. De asemenea, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 2500 de lei.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătaie între doi elevi la Liceul din Puiești

Liceul Tehnologic din Puiești este, din nou, în centrul atenției, cu un nou scandal. De …

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *