miercuri , 24 iulie 2019, 02:58
Home / Local / Actualitate / Moment de înălțare artistică, la Biserica „Sf.Ioan Botezătorul” din Vaslui

Moment de înălțare artistică, la Biserica „Sf.Ioan Botezătorul” din Vaslui


Sâmbătă seara s-au pogorât îngerii pe pământ și s-au întrupat în fețe bisericești și tineri frumoși, care au oferit un moment de înaltă desfătare artistică, printr-un concert de colinde, pe care cei care au umplut la refuz Biserica ”Sf.Ioan Botezătorul” nu-l vor uitat așa de curând.
Au concertat corul preoților din Episcopia Hușilor, solista Raluca Radu, corala Fantasia, corul Asociației Tinerilor Ortodocși din Vaslui și corul Bisericii ”Sf.Ioan Botezătorul”.
Și de această dată, Fantasia lui Vasile Negură a cules multe aplauze, grație purității vocale, ce a adus colinda strămoșească mai aproape de sufletele celor prezenți. Maestrul Sorin Popoiu a meșteșugit slova, abuzând de metafore, pentru a da importanța cuvenită unui asemenea eveniment.
Acesta a reușit să-l impresioneze pe PS Ignatie, Episcopul Hușilor, aducându-i aminte de frumusețea locurilor natale.
Finalul a aparținut lui PS Ignatie, care i-a luminat sufletește pe vasluieni cu două colinde, interpretarea înaltului prelat vibrând emoție și provocând lacrimi de fericire.
”Vă mulțumesc de două ori. În primul rând, pentru cei care s-au perindat în fața noastră și ne-au colindat, reușind să ne mângâie inima și sufletul, reușind să ne transpună atmosfera de lumină, de foarte multă bucurie a sărbătorii nașterii Domnului Nostru, Isus Hristos. Am fost atent la toate chipurile celor care au venit să ne colinde, nu mi s-a părut, ci e o certitudine că toți aveau chipurile pline de lumină. Vă mai mulțumesc încă o dată, pentru că în seara aceasta nu m-am simțit în Vaslui, ci în Ardeal. Majoritatea colindelor, aproape toate sunt din Ardeal. Mulțumesc domnului Popoiu, pentru cât de bine a vorbit despre satul meu natal, cum nu mi-aș fi închipuit că o poate face cineva. La anul nu vreau să mă simt în Ardeal, ci vreau să mă simt în Vaslui. M-aș bucura foarte mult ca toate grupurile care au colindat, ca fiecare dacă ar veni cu cel puțin două colinde din zona aceasta, ar fi extraordinar. Am pune în valoare mult mai bine patrimonial cultural al acestui județ”, a spus PS Ignatie, Episcopul Hușilor.
Primarul Vasile Pavăl, prezent la concert, a anunțat că evenimentul de sâmbătă seara a fost doar începutul, vineri, 22 decembrie, urmând un alt concert de colinde, cu invitați din Maramureș.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Mai sunt locuri disponibile la LPS Vaslui!

Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui anunță că mai are libere 9 locuri pentru clasa …

Autoturism furat din Marea Britanie, depistat la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *