marți , 18 iunie 2019, 01:06
Home / Local / Actualitate / Înfrățire pe tărâm educațional

Înfrățire pe tărâm educațional


O delegație alcătuită din cadre didactice ale școlii gimnaziale nr.1 Stănilești, condusă de directorul unității școlare, profesor Crina-Ioana Brănici, a fost prezentă la finele săptămânii trecute la gimnaziul din comuna Filipeni, raionul Leova, având ca scop inițierea și încheierea unui protocol de colaborare între cele două unități educative. Directorul școlii locale din Filipeni, Lidia Dutcă, le-a prezentat profesorilor vasluieni instituția de învățământ public pe care o conduce, una extrem de modernă, reabilitată în cursul acestui an printr-un grant finanțat de Guvernul Japoniei, și care dispune de o bază material, ce ar face să pălească de invidie directorii multor colegii din județul Vaslui și nu numai.
”Menționăm că grădinițele școlare și gimnaziile moldovene dispun de cantine proprii, unde zilnic le este asigurată elevilor o masă caldă, cu un meniu bogat și variat, superioară laptelui și cornului care le este oferit elevilor români”, a spus profesorul Ștefan Plugaru, cel care a facilitat întâlnirea între conducerile celor două școli.
S-au purtat discuții privind procesul educativ și administrativ, realizări, performanțe, proiecte de viitor ale celor două unități școlare. Partea vasluiană, în calitate de inițiator, a prezentat protocolul de colaborare care prevede cooperarea interinstituțională pentru derularea unor activități educative care să contribuie la dezvoltarea personală a elevilor și cadrelor didactice implicate, stimularea potențialului artistic, sportiv și practic al elevilor prin organizarea și desfășurarea unor programe artistice, expoziții cu lucrări plastice, lucrări practice, activități sportive.
”La finele discuțiilor s-a convenit ca o delegație de cadre didactice ale Gimnaziului Filipeni să efectueze la începutul anului viitor o vizită la Școala Stănilești, moment în care va fi semnat și parafat în mod oficial acordul de colaborare între cele două unități școlare”, a mai spus Ștefan Plugaru.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Primarul Vasile Pavăl devine scouter la echipa de fotbal CSM Vaslui

Primarul Vasile Pavăl susține că a fost înfrânt de propria echipă de fotbal, CSM Vaslui, …

Şcolile vor primi fonduri pentru amenjarea grupurilor sanitare

Pe 7 iunie 2019 a intrat în vigoare, prin publicarea în Monitorul Oficial nr 459, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *