sâmbătă , 23 martie 2019, 05:05
Home / Local / Actualitate / Acţiuni pentru siguranţa traficului rutier

Acţiuni pentru siguranţa traficului rutier


La sfârșitul săptămânii, în cadrul unei acțiuni organizate pe raza județului Vaslui, polițiștii au aplicat 104 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 27.000 de lei. Conducătorii auto au fost sancționați contravențional în conformitate cu prevederile O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Poliţişti rutieri și polițiști de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au desfăşurat la sfârșitul săptămânii, o acțiune în sistem integrat, pe raza județului Vaslui. Aceasta a avut drept scop prevenirea evenimentelor rutiere, conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun ca urmare a încălcării regulilor de circulaţie și, mai ales, creșterea încrederii populației și asigurării vizibilității elementului polițienesc.
În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat 420 de testări cu aparatul alcooltest și au aplicat 104 de sancţiuni contravenţionale. 74 dintre acestea au fost aplicate conducătorilor auto, 24 conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală și 6 bicicliștilor.
De asemenea, polițiștii au constatat 4 infracțiuni la regimul circulației rutiere. Pe numele a patru conducători auto (dintre care un conducător auto în regim TAXI) au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii au reţinut 12 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.
Astfel de acțiuni vor fi continuate de polițiști pentru prevenirea producerii unor evenimente negative pe şosele, prin temperarea elanului unor şoferi care, din inconştienţă ori teribilism, apasă peste măsură pedala de acceleraţie.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Rezultate modeste la simulare

Simularea examenului de Evaluare Naţională i-a pus la grea încercare pe elevii clasei a opta …

Gazdă a Olimpiadei “Universul cunoaşterii prin lectură”

Școala Gimnazială Deleni a găzduit și organizat etapa județeană a Olimpiadei ”Universul cunoaşterii prin lectură”. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *