miercuri , 17 octombrie 2018, 16:34
Home / Local / Actualitate / Cel mai frumos gest de omenie

Cel mai frumos gest de omenie


”Lacrimi de bucurie în ochii copiilor de la Grădinița din satul Găvanu, comuna Bogdana, dar și în ochii părinților lor”. Așa își începe povestea un tânăr vasluian, Andrei Ghiorghieș, ambulanțier la SMURD Vaslui.
Impresionat de situația unor copii, în urma unei misiuni în satul Găvanu, Andrei a decis să inițieze un mic proiect, prin care să sprijine acești copii, cu susținerea unor prieteni sau cunoștințe din mediul online.
Apelul său nu a fost tratat cu indiferență, iar vasluienii au reușit să se unească și să sprijine copiii din Găvanu.
”După eforturi îndelungate (8 ore a durat ), am ajuns la Găvanu, pentru a arăta că Moș Nicolae ajunge la timp la toți, cu jucării, haine, alimente, sucuri. Asta le-am dus acelor familii nevoiașe, care s-au bucurat la venirea noastră, ca atunci când câștigi la Loterie premiul cel mare. Nu am sperat că vom ajunge cu bine, datorită condițiilor meteo, care în ultima vreme au făcut drumul impracticabil, însă am avut ajutor din partea celor de la Consiliul Județean Vaslui, care ne-a pus la dispoziție o autoutilitară cu tracțiune 4×4, unde am încărcat tot bagajul (alimente, saci de haine, jucării), dar și din partea celor de la Club Off-Road Vaslui, care au intervenit și ne-au ajutat cu două mașini de teren 4×4, echipate cu troliu și alte accesorii pentru astfel de drumuri. Fără ajutorul lor, cu siguranță nu reușeam să ajungem la acele familii, la acei copii, iar pe această cale le mulțumim din inimă”, a completat Andrei Ghiorghieș.
Inițial, campania umanitară era adresată pentru o familie săracă din satul Găvanu, care are doi copii, însă vasluienii și nu numai au fost foarte săritori, contribuția fiind consistentă: ”S-au strâns așa de multe haine, alimente, jucării, încât am reușit să ajutăm nu una, ci patru familii, împreună cu copiii lor din satulGăvanu, 8 copii de la Grădinița din Găvanu li 2 familii nevoiașe, cu un număr mare de copii, cu vârste între 6 luni și 14 ani, din satul Bogdana. 6 familii au primit paturi pentru iarnă, haine, alimente, jucării, inclusiv pilote pentru învelit.
”Mulțumiri colegilor mei de serviciu, care s-au mobilizat și au dat o mână de ajutor, dar și celorlalți care știu că au ajutat fiecare cu ce a putut pentru a face pe alți oameni și copii săraci să zâmbească și să simtă bucurie în suflet, inclusiv învățătoarei Simona Spânu Gorcea, din comuna Bogdana. Suntem cu inima împăcată că am putut ajuta acești oameni, datorită vouă, oameni săritori și vă transmit lacrimile de bucurie ale copiilor, pentru jucăriile primite sau pentru hainele care le-am donat lor, oamenilor nevoiași. Vă urez multă sănătate, tot binele din lume și mă bucur pentru omenia de care ați dat dovadă”, a conchis Andrei Ghiorghieș.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bani europeni pentru modernizarea iluminatului public din Vaslui

Într-o ședință extraordinară, consilierii locali au aprobat documentația tehnico-economică pentru investiția ”Eficientizarea și extinderea sistemului …

REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU INFRACȚIUNI RUTIERE

Un bărbat de 47 de ani, din municipiul Vaslui a fost reținut de polițiștii rutieri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *