joi , 13 decembrie 2018, 03:42
Home / Local / Actualitate / Din drag de Eminescu

Din drag de Eminescu


În luna cadourilor, Biblioteca Județeană “Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui nu se dezminte și oferă vasluienilor un dar de suflet. Astăzi, începând cu ora 12:00, iubitorii poetului național sunt așteptați la lansarea celei mai recente cărți semnate de cunoscutul și apreciatul eminescolog hușean Theodor Codreanu. Autorul, laureat a trei premii naționale „Mihai Eminescu” pentru cel mai bun volum de exegeză eminesciană publicat într-un an, este membru al Uniunii Scriitorilor, Filiala Iași, membru în Academia Internațională „Mihai Eminescu” cu sediu la Calcutta și București și membru în Centrul Academic Internațional „Mihai Eminescu” din Chișinău.
Mihai Eminescu: O sută și una de poezii a apărut în acest an la Editura Academiei Române și însumează 436 de pagini. După cum scria autorul în preambulul cu titlul Poezia ca “poveste” a armoniei, “aceia care vor citi această carte, parte a întregului eminescian, vor putea ajunge, în timp, și la miracolul <>, cum l-a numit filosoful Constantin Noica, om-arheu adăpostit în marea ediție: poet, prozator, dramaturg, publicist, eseist, filosof, istoric, culegător de folclor, om de știință, autor de aforisme, epistolier, revizor școlar etc. Eminescu nu a fost specialist în toate acestea, ci, în primul rând, poet, publicit și prozator, dar pătruns de un profund spirit interdisciplinar și cu o gândire miraculos transdisciplinară avant la lettre, cum se vădește în abordările mai noi ale criticii literare, de la Basarab Nicolescu până la Pompiliu Crăciunescu.”
În cadrul evenimentului, vor purta dialoguri culturale nume sonore precum academicianul Mihai Cimpoi, prof. univ. dr. Nicolae Georgescu și scriitorul Ion Filipciuc. Cei trei invitați sunt cunoscuți prin prisma unei bogate activități literare, o însemnată parte din aceasta fiindu-i dedicată “poetului nepereche”. De asemenea, o prezență aparte la activitate va fi Doina Rizea, directorul Editurii “Floare Albastră” din București.
“Acum, în preajma Crăciunului, când toată lumea aleargă după daruri scumpe și cu trebuință limitată, Biblioteca Județeană Vaslui oferă gratis un Eminescu pentru veșnicie, un Eminescu care să se găsească în casa fiecărui român la loc de cinste, lângă Biblie. Din drag de Eminescu, din drag de profunzime, de caldă și vindecătoare slovă, ne-am bucura să fim în DIALOGURI CULTURALE cu cititorii și oaspeții noștri.”, a declarat Voicu Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Regatul de gheață, pus în scenă la Grădinița nr.3 Vaslui

Grădinița nr.3 Vaslui a oferit imaginea sezonului de iarnă. Preșcolarii de la grupa mare și-au …

Palatul administrativ va fi supus unei expertize seismice

Consiliul Județean (CJ) Vaslui intenționează să realizeze o expertiză seismică asupra clădirii Palatului Administrativ. A …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *