marți , 22 ianuarie 2019, 16:11
Home / Local / Actualitate / Proiectul ”O viață sănătoasă”, la final!

Proiectul ”O viață sănătoasă”, la final!


Fundația Spurgeon-România, filiala Agape Vaslui, sprijinit de Inspectoratul Școlar Județean, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Centrul de Prevenire și Consiliere Antidrog și Inspectoratul de Poliție al Județului, a finalizat proiectul ”O viață sănătoasă”, care a avut ca obiectiv formarea de voluntari ce au participat la activități de prevenire a consumului de droguri și a delicvenței juvenile în școli.
”În cadrul proiectului, 40 de tineri voluntari au beneficiat de formare și informare, participând la activități de prevenire a consumului de droguri/substanțe noi cu proprietăți psihoactive și a delincvenței juvenile. Au fost vizați 400 de elevi, care au fost implicați în activități de informative/educative pe durata vacanței de vară și în prima parte a semestrului școlar. Prin acest proiect, ne-am propus și am reușit să informăm tinerii despre riscurile pe care le comportă consumul de droguri și de substanțe psihoactive la nivel organic și psihic: dependența, îmbolnăvirea sistemului organic și psihic, devianțe de comportament, agresivitate, delincvență juvenilă, abandon școlar, infracționalitate la regimul drogurilor etc. Le propunem adolescenților să renunțe categoric la orice formă de comportament riscant – consum de droguri, violență, delincvență juvenilă – deoarece își distrug viața”, a declarat Loredana Ștefania Pascal, asistent social în cadrul Fundației Spurgeon, filiala Agape Vaslui.
Voluntarii implicați au încurajat copiii și tinerii să participe la activități alternative care să le ofere experiențe plăcute, constructive și de interes social.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Școala „Ștefan cel Mare” vine în sprijinul elevului bolnav de cancer

Rareș Diaconu, elevul olimpic diagnosticat cu o formă de cancer osos, a reușit să mobilizeze …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *