luni , 17 iunie 2019, 03:34
Home / Local / Învăţămant / Elevii Școlii ”Elena Cuza” au donat fructe și legume

Elevii Școlii ”Elena Cuza” au donat fructe și legume


În săptămâna 16-20 noiembrie 2015, la Școala ”Elena Cuza” Vaslui s-a desfăşurat Campania ”Săptămâna legumelor şi fructelor donate”. Activitatea face parte din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi este iniţiată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.
Scopul acţiunii este sensibilizarea copiilor şi adulţilor cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa alimentelor.
Elevii voluntari de la Școala ”Elena Cuza” au oferit donațiile unor familii cu mulți copii din suburbiile Moara Grecilor și Gura Bustii, unor beneficiari de la centrele din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui și bătrânilor, aflați la Centrul Medico-Social Băcești.
”Bunătatea, altruismul și solidaritatea ne-a unit pe toți în jurul legumelor și fructelor, precum și a altor produse alimentare de bază donate din suflet. Mulțumim părinților, pentru implicare și generozitate, dar și elevilor și dascălilor voluntari, care au făcut din această campanie să fie una de conștientizare și responsabilizare socială”, a declarat prof.Emilia Polcovnicu, responsabil SNAC la nivel de școală.
Este o tradiție la Școala ”Elena Cuza” ca de ”Săptămâna legumelor și fructelor donate, majoritatea claselor să fie implicate în sprijinul celor cu nevoi.
”Apreciez inițiativa doamnei Emilia Polcovnicu, care coordonează proiectul ”Voluntarii Elenei Cuza”, și consider că prin aceasta suntem mai aproape de modelul pe care l-a oferit Elena Cuza, patronul spiritual al școlii noastre, ea însăși o susținătoare a celor aflați în nevoi și suferință. Țin să mulțumesc, în numele celor care s-au bucurat de acest gest, tuturor elevilor implicați și părinților acestora, precum și colegilor care ne-au susținut în realizarea acestei acțiuni”, a conchis Diana Sfaițer, directorul Școlii ”Elena Cuza” Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Accident în zona barajului Delea

Detașamentul de Pompieri Vaslui a fost solicitat să intervină la un eveniment rutier, înregistrat pe …

Copil înecat la Pogonești

Un localnic a sunat la 112, astăzi, după ce a observat că pe râul Tutova …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *