luni , 21 ianuarie 2019, 05:03
Home / Local / Actualitate / Contrabandă cu ceasuri de lux la frontiera de est

Contrabandă cu ceasuri de lux la frontiera de est


În ziua de 21 noiembrie a.c., în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în ţară, cetăţeanul român Emilian M., în vârstă de 32 de ani, conducând un microbuz marca Volkswagen, cursă regulată Chișinău – București.
În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculului şi persoanelor, ocazie cu care, echipa comună de control a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în buzunarele îmbrăcămintei lui Emilian M., cinci ceasuri de mână, inscripționate cu numele unor firme de lux.
Cu privire la cele constatate, Emilian M. a declarat că a fost rugat de un conațional, ale cărui date de identitate nu le cunoaște, să transporte respectivele ceasuri în municipiul București, pentru acest serviciu primind suma de 400 lei moldovenești.
Conform prevederilor legale, autoritatea vamală a reținut bunurile, în valoare totală de 214.225 lei, iar în data de 23 noiembrie ceasurile au fost predate polițiștilor de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși pentru continuarea și definitivarea cercetărilor.
Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ziele Liceului ”Ștefan Procopiu” Vaslui

Liceul ”Ștefan Procopiu” (LSP) Vaslui a marcat 47 de ani de existență, organizând o nouă …

Portret de familie: meniuri sănătoase cu carne de pui

Meniurile cu carne de pui reprezintă alegerea preferată a tuturor, datorită numeroaselor avantaje: carnea de …