marți , 19 februarie 2019, 06:39
Home / Local / Actualitate / Elevii de clasa a cincea din județul Vaslui mai au de primit doar manualul de religie ortodoxă

Elevii de clasa a cincea din județul Vaslui mai au de primit doar manualul de religie ortodoxă


Livrarea în depozitele de carte școlară a tranșei a treia de manuale școlare destinate elevilor de clasa a V-a a fost finalizată, în întregime în 39 de județe, inclusiv Vaslui, conform datelor centralizate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE). În acord cu angajamentele asumate prin contract, editurile câștigătoare în cadrul licitației organizate anul acesta de CNEE au avut ca termen-limită de furnizare a manualelor data de 17 noiembrie.
”La Vaslui, manualele au ajuns la elevii de clasa a cincea, mai puțin cel de religie, care urmează să fie furnizat în cel mai scurt timp”, a spus Gabriela Plăcintă, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui.
De la începutul anului şcolar, elevii din primul an de gimnaziu nu au avut la clasă manuale la cele mai importante discipline şcolare, printre care şi Limba română şi Matematică. Au primit, în schimb, un compendiu introductiv, de 296 de pagini, care cuprinde mai multe discipline.
Însă materialele din compendiu au fost realizate în aşa fel încât să acopere primele opt săptămâni, adică până pe data de 6 noiembrie, dată de la care profesorii au fost nevoiţi să improvizeze, să selecteze exerciţii, să întocmească fişe etc.
Versiunile digitale/electronice ale tuturor manualelor școlare pentru elevii de clasa a V-a sunt disponibile pe platforma manuale.edu.ro, începând din prima parte a lunii octombrie.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prinsă la volan fără permis de conducere

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni efectuează cercetări cu privire la …

Sute de vizitatori la Târgul Apicol de la Vaslui

Timp de două zile, în municipiul Vaslui a avut loc Târgul Apicol Vaslui 2019 la …