duminică , 16 decembrie 2018, 16:40
Home / Local / Actualitate / La Vaslui a ajuns Școala de bani pe roți a BCR

La Vaslui a ajuns Școala de bani pe roți a BCR


La Vaslui a ajuns caravana FliP, unde peste 600 de elevi din județ vor primi lecții distractive în camionul de educație financiară. Programul este desfășurat de BCR și se adresează copiilor cu vârsta între 7 și 14 ani.
”Atelierele durează o oră și jumătate, timp în care copiii învață prin joc cum să administreze bugetul unei familii, deciziile pe care trebuie să le ia, ce au un impact asupra economiei. Copiii sunt întrebați despre cele mai importante cheltuieli din familie și conștientizează că cei mai mulți bani se duc pentru casă. Proiectul a început în București și în următorii cinci ani camionul FLiP va parcurge toate orațele din România”, a spus Adriana Popa, reprezentanta băncii.
Reprezentantul ONG-ului ”Școala de Valori”, care este partener în cadrul proiectului, a precizat că prin atelierele interactive se dorește să se pună o temelie în ceea ce privește educația financiară, iar pe termen lung aceasta va avea ca rezultat scăderea gradului de îndatorare al tinerilor.
”Școala de bani pe roți propune un model de educație interactiv, prin care copiii au ocazia să învețe într-un mediu inedit cum circulă banii prin lume, ce este globalizarea și ce efecte pot avea anumite decizii financiare asupra lor și a celor din jur. Atelierele au loc în camionul FLiP, a cărui remorcă modulară se transformă într-un loc de joacă. Timp de 90 de minute, grupuri de câte 15 elevi află, cu spijinul unor traineri specializați, de ce este important să economisească”, a precizat reprezentantul ONG-ului.
Atelierele se desfășoară zilnic, în intervalul orar 10.00-20.00, iar înscrierile sunt gratuite.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși, a fost implicat într-un accident rutier

Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși, a fost implicat într-un accident petrecut în această dimineață în …

Corala Fantasia susține mai multe concerte în județul Neamț

Corala Fantasia va susține în acest weekend mai multe concerte de colinde în județul Neamț. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *