marți , 26 martie 2019, 00:37
Home / Local / Actualitate / Patru cărţi de identitate româneşti false, descoperite la controlul de frontieră

Patru cărţi de identitate româneşti false, descoperite la controlul de frontieră


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit ascunse, asupra a patru cetățeni din R. Moldova, patru cărți de identitate false, care urmau să fie folosite în Germania.
În cursul zilei de ieri, 29 octombrie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru a intra în ţară, pasageri în mai multe microbuze, cetăţenii din R. Moldova, Iurie M., Ion R., Dumitru U. și Alexandru F., cu vârste cuprinse între 21 şi 32 de ani.
În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unor controale amănunţite asupra mijloacelor de transport și persoanelor, în urma cărora au fost descoperite, în buzunarele interioare ale hainelor lui Iurie M. şi Ion R., într-una dintre ghetele cu care era încălţat Dumitru U. și în portofelul lui Alexandru F., câte o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române.
Cu ocazia verificărilor specifice efectuate lucrătorii noştri au stabilit că toate documentele descoperite sunt false.
Cu privire la cele constatate, cei patru bărbaţi au declarat că au procurat documentele de la conaționali, ale căror date nu le cunosc, plătind sume cuprinse între 200 şi 400 euro și că urmau să folosească documentele în Germania pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Au început lucrările de asfaltare

Autoritățile din comuna Ștefan cel Mare anunță că au demarat investițiile de asfaltare a satului …

Accident spectaculos la Brodoc

Trei persoane au trăit un adevărat coșmar, după ce au fost victimele unui accident teribil, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *