marți , 19 februarie 2019, 06:16
Home / Local / Actualitate / Emil Ianul a trecut la cele veșnice

Emil Ianul a trecut la cele veșnice


Învățământul vasluian a pierdut încă un dascăl excepțional. Este vorba despre Emil Ianul, profesor de educație fizică, titular al Școlii ”Vasile Alecsandri” Vaslui.
Acesta a părăsit această lume prea devreme, luându-i prin surprindere pe toți apropiații.
Emil Ianul poate fi considerat un adevărat șlefuitor de talente, fiind organizator a zeci de competiții sportive, locale, județene și regionale.
Încă de când a fost repartizat la Vaslui, profesorul de sport a fost implicat în organizarea evenimentelor de amploare, având calitatea de secretar al Consiliului Județean pentru Educație Fizică și Sport.
Emil Ianul a fost activ toată viața, fiind organizator de competiții al fazelor locale și județene ale olimpiadelor naționale ale sportului școlar.
Fost sportiv de performanță, remarcat în proba de 3.000 m obstacole, Emil Ianul a avut privilegiul să fie purtător al Flacării Olimpice în 1980, fiind penultimul schimb din județul Vaslui, înainte de a părăsi țara, către Moscova, gazda Jocurilor Olimpice.
Evenimentele din decembrie 1989 l-au prins în postul de președinte al CS ”Viitorul” Vaslui, club pe care l-a condus vreme de cinci ani, până în anul 1992.
Numele dascălului coincide și cu istoria fotbalului local, fiind președinte onorific al FC Vaslui.
Emil Ianul s-a ocupat și de destinele filialei locale a Academiei Olimpice Române.
”Regret sincer ce s-a întâmplat, este o pierdere pentru sportul din judeţul nostru. Transmit sincere condoleanţe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a spus Elena Anușca-Doglan, președintele Asociației Județene Sportul pentru Toți. Împreună au pus bazele Festivalului Internațional de gimnastică și dans ”Prietenia”, un simbol al sportului de masă din România.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prinsă la volan fără permis de conducere

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni efectuează cercetări cu privire la …

Sute de vizitatori la Târgul Apicol de la Vaslui

Timp de două zile, în municipiul Vaslui a avut loc Târgul Apicol Vaslui 2019 la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *