luni , 16 iulie 2018, 10:18
Home / Local / Actualitate / La Vama Albița, drumul nu a mai văzut asfaltul de 10 ani

La Vama Albița, drumul nu a mai văzut asfaltul de 10 ani


Cei care ajung pentru prima dată la Vama Albiţa, punctul pe unde intră un sfert din traficul rutier de marfă, sunt nevoiți să dea o probă de îndemânare . Realitatea este cu atât mai dureroasă cu cât camioanele care intră în România sunt încărcate cu zeci de tone de produse.
Totul este rezultatul unei originale împărţiri a atribuţiilor între Drumurile Naţionale şi Direcţia Regională Vamală Iaşi.
Reprezentanţii Vămii nu au făcut niciun comentariu în faţa camerei şi nici în faţa autorităţilor vasluiene.
Între timp, prefecții judeţelor Vaslui și Iași au ajuns să trimită memorii la Ministerul de Finanţe şi Ministerul Transporturilor pentru a le aduce aminte de Vama Albiţa.
O soluție, menționată în memoriul depus la București, este ca Ministerul de Finanţe să vireze Direcției Vămilor fondurile necesare pentru refacerea asfaltului. Potrivit estimărilor constructorilor, asfaltarea carosabilului nu ar lua mai mult de trei zile.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Pericolul pestei porcine discutat în Colegiul Prefectural Vaslu

Prefectul Eduard-Andrei POPICA a convocat astăzi într-o ședinţă de urgență Colegiul Prefectural. Subiectul principal al …

Punct de colectare pentru sinistrați la sediul DJST Vaslu

Instituția Prefectului-județul Vaslui pune la dispoziţie un punct de colectare pentru donațiile destinate persoanelor care …