duminică , 20 ianuarie 2019, 20:46
Home / Local / Actualitate / Elevii vasluieni chiulesc pe capete

Elevii vasluieni chiulesc pe capete


Aproape un milion de absenţe au fost înregistrate în şcolile vasluiene în anul şcolar 2016-2017. Potrivit statisticilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), mai bine de jumătate din absenţe au fost înregistrate la ciclul liceal. Astfel, în anul şcolar trecut, liceenii au strâns 610.371 absenţe, media fiind de mai bine de 38. Liceele cu cele mai multe absenţe sunt “Ştefan Procopiu” Vaslui, “Ion Mincu” Vaslui şi “Alexandru Ioan Cuza” Bârlad.
Urmează elevii de gimnaziu, cu 318.154 de absenţe, cele mai multe fiind bifate la şcolile din Băceşti, Voineşti şi Ghergheşti. Media la nivel de gimnaziu este de 15,3 de absenţe per elev.
Se chiuleşte şi la ciclul primar, unde au fost înregistrate peste 57.800 de absenţe, cu o medie de 2,62 de absenţe per elev. Şcoala Băceşti şi Liceul “Ghenuţă Coman” Murgeni sunt lideri în top.
“Le-am cerut directorilor de şcoli să înfiinţeze câte o comisie de combatere a absenteismului, care să aibă atribuţii clare, de la monitorizarea săptămânală a absenţelor, până la aplicarea corectă a sancţiunilor prevăzute în regulament sau stabilirea altor măsuri pentru fiecare situaţie constatată. Să fie purtate discuţii individuale cu elevii şi părinţii pentru stabilirea cauzelor care au condus la absentare, să deruleze proiecte locale privind abandonul şcolar, precum şi activităţi extraşcolare pentru atragerea elevilor”, a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ziele Liceului ”Ștefan Procopiu” Vaslui

Liceul ”Ștefan Procopiu” (LSP) Vaslui a marcat 47 de ani de existență, organizând o nouă …

Portret de familie: meniuri sănătoase cu carne de pui

Meniurile cu carne de pui reprezintă alegerea preferată a tuturor, datorită numeroaselor avantaje: carnea de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *