miercuri , 23 ianuarie 2019, 07:27
Home / Local / Actualitate / Ziua Armatei Române, marcată la Vaslui

Ziua Armatei Române, marcată la Vaslui


Astăzi, 25 octombrie, la Monumentul Eroilor căzuți în timpul celui de-al doilea război mondial, vis-a-vis de Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, a avut loc o ceremonie militar-religioasă, dedicată Zilei Armatei Române.
La festivitate a participat prefectul Eduard-Andrei POPICA, subprefectul Mircea GOLOGAN, reprezentanți au autorităților locale și județene, ai unităţilor militare, ai instituţiilor publice, veterani de război, cadre militare ȋn rezervă și retragere, precum și profesori și elevi din municipiul Vaslui.
Manifestările au debutat cu salutarea drapelului de luptă și intonarea Imnului de Stat al Romȃniei, după care a urmat oficierea serviciului religios de către un sobor de preoți, în frunte cu protopopul de Vaslui, Adrian Chirvasă, și au fost rostite alocuțiuni.
”Ziua de 25 octombrie reprezintă un moment simbolic în istoria poporului român, fiind înscrisă în calendarul sărbătorilor noastre de suflet. Este ziua când ne aducem aminte de momentele de glorie ale Armatei Române. 25 octombrie este ziua în care îi cinstim atât pe cei care s-au jertfit pentru ţara lor, cât şi pe cei care veghează ca noi toţi să trăim astăzi în libertate şi în siguranţă. La această mare sărbătoare, se cuvine să aducem un pios omagiu tuturor eroilor neamului, care și-au dat viața pentru libertatea, unitatea și integritatea României, iar celor care poartă cu mândrie şi responsabilitate haina militară şi se află permanent la datorie, le transmitem toată gratitudinea noastră, a generației de astăzi. Dacă ne raportăm la eroii din județul Vaslui, nu trebuie să-i uităm pe Peneș Curcanul, un simbol al independenței României, pe mareșalul Constantin Prezan, generalul de divizie Nicolae Arghirescu, generalul de divizie Traian Epure, generalul de divizie Ion Rășcanu, cel care a înființat parcul Copou din Vaslui, generalul de brigadă Gheorghe Naumescu și mulți alții mai mult sau mai puțin cunoscuți. Să-i sărbătorim, așadar, pe militarii noștri, să le urăm multă sănătate, succes în misiuni și încredere în destinul rezervat României. La mulţi ani, Armatei Române!”, a declarat prefectul Eduard-Andrei POPICA.
Activitățile s-au ȋncheiat cu depuneri de coroane de flori, defilarea și prezentarea onorului de către Detașamentul de Onoare din cadrul Unității Militare din Bârlad.
Evenimentul a fost organizat de Instituţia Prefectului – Judeţul Vaslui, în colaborare cu Primăria municipiului Vaslui și cu sprijinul Centrului Militar Judeţean Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătaie între doi elevi la Liceul din Puiești

Liceul Tehnologic din Puiești este, din nou, în centrul atenției, cu un nou scandal. De …

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *