duminică , 23 septembrie 2018, 22:03
Home / Local / Actualitate / FEMEIE DIN REPUBLICA MOLDOVA DEPISTATĂ CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN MURGENI

FEMEIE DIN REPUBLICA MOLDOVA DEPISTATĂ CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN MURGENI


Poliţiştii de imigrări din Vaslui au depistat o femeie de 34 de ani din Republica Moldova , care nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de şedere. Aceasta a fost sancţionată contravenţional şi obligată să părăsească ţara în termen de 3 zile. Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Vaslui au desfăşurat, la data de 24 octombrie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă. În cadrul activităţilor întreprinse, pe raza oraşului Murgeni, poliţiştii de imigrări au depistat, cu şedere ilegală, o femeie în vârstă de 34 ani, din Republica Moldova.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că aceasta a intrat în România în baza unui document emis de un stat al Uniunii Europene, iar la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre.
Având în vedere cele constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele femeii o comunicare de părăsire a teritoriului României, prin care aceasta este obligată să părăsească ţara în termen de 3 zile. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.
Biroul pentru Imigrări al judeţului Vaslui continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor prin organizarea de acţiuni cu forţe proprii sau în cooperare cu instituţiile cu atribuţii în menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării dreptului de şedere în România.
De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducerea timpului alocat procesării documentelor.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Jandarm din Vaslui, întors dintr-o misiune în Mali

În perioada Septembrie 2016 – Septembrie 2018, maiorul Marian Panfil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi …

Bătrân mort, găsit pe camp

Un bătrân de 73 de ani, din Dodești, a fost găsit decedat pe un câmp …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *