joi , 22 martie 2018, 17:43
Home / Local / Actualitate / Cărți de identitate false în P.T.F. Albița

Cărți de identitate false în P.T.F. Albița


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit ascunse, asupra a doi cetățeni din R. Moldova, două cărți de identitate false, care urmau să fie folosite în Germania.
În cursul zilei de ieri, 24 octombrie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru a intra în ţară, pasageri în două autoturisme, cetăţenii din R. Moldova, Victor E. și Vadim I., cu vârsta de 24 de ani, respectiv, 38 de ani.
În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unor controale amănunţite asupra mijloacelor de transport și persoanelor, în urma cărora au fost descoperite, în portmoneul lui Victor E. și în buzunarul hainei lui Vadim I., două cărți de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care erau imprimate fotografia lui Victor E. și fotografia unei persoane de gen feminin. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate lucrătorii noştri au stabilit că documentele sunt false.
Cu privire la cele constatate, Victor E. a declarat că a procurat documentul de la o persoană din Chișinău, ale cărei date nu le cunoaște, plătind suma de 100 euro și că urma să folosească documentul în Germania, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă. Vadim I. a declarat că doar transportă respectivul document în Germania, la rugămintea unei cunoștințe.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Exercițiu tactic al pompierilor la Centrul de Servicii și Recuperare Vaslui

Astăzi, 22 martie, începând cu ora 11.25, s-a desfăşurat un exerciţiu tactic cu forţe şi …

Cetățean american, prins cu ședere ilegală la Bârlad

Poliţiştii de imigrări din Vaslui au depistat un bărbat de 58 de ani din Statele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *