joi , 13 decembrie 2018, 19:33
Home / Sport / Sfatul lui Sandu Iacob către jucătorii HC Vaslui, înainte de despărțire: ”Luptați, câștigați, fiindcă nimic nu e pierdut!”

Sfatul lui Sandu Iacob către jucătorii HC Vaslui, înainte de despărțire: ”Luptați, câștigați, fiindcă nimic nu e pierdut!”


Sandu Iacob a părăsit Vasluiului pentru Constanța, clubul cu cel mai mare buget din Liga Națională. Fostul antrenor al roș-alb-albaștrilor regretă momentul despărțirii, mai ales că la Vaslui a întâlnit oameni minunați, un public care cunoaște handbal și e locul unde s-a făcut cunoscut ca tehnician. El le-a cerut jucătorilor să rămână uniți și să lupte până la capăt pentru un loc de play-off, chiar dacă în momentul de față HC Vaslui ocupă locul 10, cu 9 puncte, după opt etape disputate.

-Regreți despărțirea de Vaslui?
-Pentru că sunt un tip care gândește pozitiv, nu regret. Mi-am dorit să ajung la un club cu tradiție și alte pretenții în plan sportiv. Regret doar momentul în care se întâmplă acest lucru și faptul că m-am atașat foarte mult de club, echipă, cei care conduc HC Vaslui și suporterii minunați pe care îi are.

-Ce înseamnă pentru tine pasul făcut către Constanța?
-E o recunoaștere a muncii depuse de mine de la începutul carierei de antrenor și până acum. Recunosc că Vasluiul a fost cea care mi-a dat posibilitatea să antrenez, ceea ce mulți nu au încercat acest lucru.

-Și a avut mână bună Vaslui?
-Au fost patru ani minunați. Vaslui e locul unde mi-am încheiat cariera de jucător profesionist și nu a fost oricum, ci printr-o promovare în prima ligă. Vaslui e locul unde am început cariera de antrenor și unde am reușit lucruri frumoase, cum au fost performanțele din sezonul trecut, când nimeni nu ne acorda nicio șansă.

-Unde se regăsește Vasluiul în inima ta?
-Nu voi uita niciodată Vaslui, așa cum nu pot uita antrenorul de la juniori sau persoana care m-a ajutat să fac pasul la seniori. Vaslui e clubul care m-a ajutat să-mi fac un nume ca antrenor, simplificând într-un fel alegerea, atunci când am decis să pun capăt carierei de jucător. Rămân cu mulțumirea că am făcut lucrurile bune la Vaslui, de care s-au scris în presă, ca un răspuns la ceea ce am realizat împreună cu grupul de jucători, oficiali, suporteri, primar, consilieri locali și sponsori.

-Vei rămâne conectat la activitatea HC Vaslui?
-Categoric. Nu pot să nu fiu atent la o parte din sufletul meu. 100 la sută îmi doresc ca HC Vaslui să rămână în Liga Națională. Lupta rămâne deschisă atât pentru play-off, cât și pentru play-out, unde deja echipa are șase puncte acumulate. Chiar le-am spus jucătorilor la despărțire, că nimic nu e pierdut și să lupte până la capăt, atât timp cât sunt șanse matematice. Cu două victorii legate, HC Vaslui revine pe loc de play-off. Important e ca grupul să rămână unit și să înțeleagă că nimic nu e pierdut.
Am plecat de la echipă, iar asta nu înseamnă sfârșitul. În vară au plecat o serie de jucători la echipe mai bune, acum a venit rândul meu. În vară e posibil să plece alții. Le-am spus de fiecare dată jucătorilor că important e să ne vindem cât mai bine, fiindcă întotdeauna tindem către ceva mai bun. Asta e viața de sportiv!

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Cei mai buni la baschet

Liceul ”Nicolae Iorga” Negrești și Liceul ”Emil Racoviță” Vaslui au fost remarcatele la etapa locală …

Vicecampioana României vine la Vaslui

CSM Vaslui nu a avut noroc la tragerea la sorți pentru sferturile Cupei României. Formația …