marți , 19 februarie 2019, 08:39
Home / Local / Actualitate / Arme și muniție deținute de ilegal, ridicate de polițiști

Arme și muniție deținute de ilegal, ridicate de polițiști


Poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase, cu sprijinul altor poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, au efectuat o percheziţie la domiciliul unui bărbat de 53 de ani, din comuna Pogana, bănuit de comiterea unor infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor. Poliţiştii au descoperit în locuința bărbatului o armă letală, scurtă, confecţionată artizanal, peste 200 cartuşe cu glonţ de diferite calibre, precum şi muniţie pentru arme neletale din categoria celor supuse autorizării.
Arma şi muniţia au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor, iar bărbatul de 53 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată. La data de 19 octombrie a.c. acesta a fost prezentat la Judecătoria Bârlad, instanţa dispunând împotriva sa măsura controlului judiciar.
O altă percheziţie a fost efectuată de către poliţişti la locuinţa unui bărbat de 24 ani, din comuna Dumeşti, bănuit de contrabandă calificată cu arme şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Cu această ocazie, poliţiştii au ridicat o armă scurtă din categoria celor neletale, supuse autorizării, precum şi muniţie aferentă acesteia.
De asemenea, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase au identificat un bărbat de 27 ani, din oraşul Negreşti, în timp ce încerca să comercializeze o armă lungă din categoria celor supuse autorizării şi muniţie pentru acest tip de armă.
Pe numele bărbaţilor au fost întocmite dosare penale, efectuându-se în continuare cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un bărbat a murit într-un accident de muncă la fabrica de rulmenți

PERSOANA CAZUTA INTR-UN CANAL LA SC RULMENTI SA BARLAD. VICTIMA, UN BARBAT IN VARSTA DE …

Puține avize și autorizații de securitate la incendiu

Doar 60 de avize și autorizații de securitate la incendiu au fost emise la nivel …