luni , 17 iunie 2019, 02:46
Home / Local / Actualitate / Vasluienii, invitați să învețe spaniola

Vasluienii, invitați să învețe spaniola

Un nou Club lingvistic, iniţiat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, şi-a deschis porţile la Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Vaslui: Clubul de limba spaniolă, al cărui amfitrioană este profesoara Oana-Maria Uliu, specialistă în limba spaniolă. Limba spaniolă se predă de ani buni în liceele din Vaslui şi Zorleni, cu rezultate excelente, fiind obținute numeroase premii I la etapa naţională a Olimpiadei şcolare, la Concursul Naţional de Traduceri „Corneliu M. Popescu”, precum şi la alte competiţii, cum ar fi Ruta Quetzal… aceste distincţii fiind obţinute an de an, obţinute de elevii domnilor profesori Gabriela Tofan şi Bogdan Nedelcu.
Această iniţiativă a fondării Clubului de limba spaniolă se va folosi, pentru grupa de adulţi, de suportul de curs şi de platforma create într-un proiect Grundtvig pentru educaţia adulţilor ”Thesaurus”, coordonat de Asociaţia Culturală Europea în perioada 2013-2015.
”Debutul clubului îi are drept protagonişti pe cei mai tineri dintre participanţi: grupa de elevi îşi va desfăşura activitatea în intervalul orar 15.30-16.30, iar cea de adulţi va urma de la 16.35 până la 18.15, cu o pauză de la 17.25 la 17.35. Întâlnirile vor avea loc marţea şi joia, conform programului de mai sus. Clubul îşi propune să ajute la dezvoltarea competenţelor de limbă spaniolă (castellano) într-un cadru relaxat, prietenesc, plin de respect. Activităţile se vor baza pe interacţiune, pe colaborare – şi ne dorim ca participanţii (de toate vârstele) să se simtă ca într-o familie. Drept suport de curs va fi folosit materialul elaborat de dna prof. Gabriela Tofan în colaborare cu dl Przemyslaw Stolarski în cadrul Proiectului Grundtvig “Thesaurus”, coordonat de Asociaţia Culturală Europea în perioada 2013-2015”, a declarat Alexandru Mîță, inspector limbi moderne din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui. Activităţile sunt gratuite.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Accident în zona barajului Delea

Detașamentul de Pompieri Vaslui a fost solicitat să intervină la un eveniment rutier, înregistrat pe …

Copil înecat la Pogonești

Un localnic a sunat la 112, astăzi, după ce a observat că pe râul Tutova …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *