joi , 13 decembrie 2018, 19:19
Home / Local / Actualitate / Cinci cărți de identitate româneşti false, descoperite în P.T.F. Albița

Cinci cărți de identitate româneşti false, descoperite în P.T.F. Albița


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit cinci cărți de identitate false, pe care trei bărbați cu cetăţenie Republica Moldova le-au procurat, în schimbul a diverse sume de bani, cu scopul de a-şi găsi mai uşor câte un loc de muncă în state ale Uniunii Europene.
În cursul zilei de 16 octombrie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru a intra în ţară, ca pasageri în diverse mijloace de transport înmatriculate în R. Moldova, cetăţenii moldoveni Mihail S., Eugeniu M. și Ștefan M., cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani.
În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unor controale amănunţite asupra mijloacelor de transport și persoanelor, în urma cărora au fost descoperite, în portofelul lui Mihail S., în borseta lui Eugeniu M. și în buzunarul interior al hainei lui Ștefan M., cinci cărți de identitate cu însemnele autorităţilor române. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că documentele sunt false.
Cu privire la cele constatate, cei trei tineri au declarat că intenţionau să ajungă în state ale Uniunii Europene şi urmau să se folosească de cărțile de identitate false, atât ei cât și persoanele pentru care transportau respectivele documente, pentru a ocupa mai ușor câte un loc de muncă. Aceștia au mai declarat că au procurat documentele de la persoane din Chișinău, ale căror date nu le cunosc, plătind sume între 100 și 200 euro.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Jandarmii vasluieni au donat sânge

În această săptămână, lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Vaslui au donat sânge …

Apă potabilă la robinet pentru locuitorii din satul Chircești

Locuitorii satului Chircești, comuna Miclești,vor avea apă la robinet. In prezența constructorului, a dirigintelui de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *