marți , 13 noiembrie 2018, 23:55
Home / Local / Actualitate / Cărți de identitate false descoperite la controlul de frontieră

Cărți de identitate false descoperite la controlul de frontieră


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit trei cărți de identitate false, pe care trei bărbați cu cetăţenie R. Moldova le-au procurat, în schimbul a diverse sume de bani, cu scopul de a-şi găsi mai usor un loc de muncă în Germania.
La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru a intra în ţară, ca pasageri în trei microbuze, înmatriculate în România, Republica Moldova şi Bulgaria, cetăţenii din Republica Moldova, Constantin L., Igor C. şi Cristinel B., cu vârste cuprinse între 19 şi 27 de ani.
În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unor controale amănunţite asupra mijloacelor de transport și persoanelor, ocazie cu care au fost descoperite, în borseta lui Constantin L. și în buzunarele interioare ale hainelor ce aparțineau lui Igor C. și lui Cristinel B., câte o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care erau imprimate fotografiile acestora. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că documentele descoperite sunt false.
Cu privire la cele constatate, cei trei bărbați au declarat că intenţionau să ajungă în Germania şi urmau să folosească cărțile de identitate false pentru a găsi mai ușor un loc de muncă. Totodată, aceștia au menționat că au procurat documentele de la persoane pe care nu le cunosc, din Chișinău, plătind sume între 50 și 300 euro.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Reținut pentru infracțiuni cu violență

Un bărbat de 27 de ani, din localitatea Horga, comuna Epureni a fost reținut pentru …

Căutat de autoritățile italiene, depistat la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi predat …