luni , 19 martie 2018, 07:10
Home / Local / Actualitate / Acţiuni pentru siguranţa traficului rutier

Acţiuni pentru siguranţa traficului rutier


La sfârșitul săptămânii, în cadrul unei acțiuni organizate pe raza județului Vaslui, polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de peste 200.000 de lei. Conducătorii auto au fost sancționați contravențional în conformitate cu prevederile O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au desfăşurat, la sfârșitul săptămânii, pe raza județului Vaslui o acţiune în scopul prevenirii evenimentelor rutiere, pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun ca urmare a încălcării regulilor de circulaţie și, mai ales, în vederea creșterii încrederii populației și a asigurării vizibilității elementului polițienesc.
În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 449 de sancţiuni contravenţionale, 239 fiind pentru depășirea limitei legale de viteză. 388 de sancțiuni au fost aplicate conducătorilor auto, 53 sancțiuni au fost aplicate conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală, 15 biciliștilor și pietonilor.
De asemenea, polițiștii au constatat 2 infracțiuni la regimul circulației rutiere, pe numele conducătorilor auto fiind întocmite dosare de cercetare penală.
Polițiștii au reţinut 48 de permise de conducere (36 pentru încălcarea regimului legal de viteză și 12 pentru depășiri neregulamentare) și 5 certificate de înmatriculare.
Astfel de acțiuni vor fi continuate de polițiști pentru prevenirea producerii unor evenimente negative pe şosele, prin temperarea elanului unor şoferi care, din inconştienţă ori teribilism, apasă peste măsură pedala de acceleraţie.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Poliţistul care l-a împuşcat mortal pe tânărul din Vaslui a fost suspendat

Conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui a anunţat că s-a pus în mişcare acţiunea …

Câteva zeci de persoane din comuna Buneşti-Avereşti au protestat, nemulţumite de starea DJ244D

Câteva zeci de persoane din comuna Buneşti-Avereşti, judeţul Vaslui, au protestat sâmbătă, timp de două …