luni , 17 iunie 2019, 02:30
Home / Local / Actualitate / Incendiu de proporții la Vaslui

Incendiu de proporții la Vaslui


Un incendiu devastator, izbucnit la depozitele Leguvas, a pus pe jar autoritățile din Vaslui, care au solicitat ajutorul vecinilor de la Iași și Bacău, pentru a stinge focul, a cărui fum a panicat populația din municiul Vaslui.
”Am chemat la fața locului și Garda de Mediu, pentru a vedea dacă avem de-a face cu poluarea aerului. Spre bucuria noastră, la măsurătorile Gărzii de Mediu nu s-au relevat depăşiri ale indicilor. Cei de la Garda de Mediu, după lichidarea incendiului, vor interveni, pentru neutralizarea și evacuarea deșeurilor rezultate în urma focului”, a declarat prefectul Eduard-Andrei Popica.
De asemenea, specialiştii în construcţii trebuie să afle dacă structura de rezistenţă a clădirii a fost afectată.
Pagubele produse de incendiu sunt estimate la 1,5 – 2 milioane de lei, fiind distruse bunurile din spaţiile comerciale a cinci agenţi economici. Alte trei depozite au suferit pagube, marfa şi spaţiile fiind degradate.
Cauza producerii incendiului este un scurtcircuit la un panou electric. De altfel, în urma controalelor efectuate, de-a lungul anilor, proprietarii spaţiilor comerciale au fost sancţionaţi de mai multe ori pentru nerespectarea normelor privind securitatea la incendiu, clădirea nefiind autorizată PSI.
Pentru lichidarea incendiului au acționat 80 de pompieri, cu 11 autospeciale, din care trei povin de la inspectoratele pentru situații de urgență din județele Bacău și Iași.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Accident în zona barajului Delea

Detașamentul de Pompieri Vaslui a fost solicitat să intervină la un eveniment rutier, înregistrat pe …

Copil înecat la Pogonești

Un localnic a sunat la 112, astăzi, după ce a observat că pe râul Tutova …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *