duminică , 24 februarie 2019, 05:55
Home / Local / Actualitate / Călătoriile Oltei Rășcanu Gramaticu

Călătoriile Oltei Rășcanu Gramaticu


Vasluienii au ținut să fie aproape de profesoara Oltea Rășcanu Gramaticu, președintele Societății de Științe Istorice, filiala Bârlad, la lansarea celei mai noi lucrări-”Unde zboară condorii”-ce-i poartă semnătura.
Cunoscuta scriitoare a ținut să împartă cu vasluienii o parte din civilizația Americii Latine, zugrăvită în cuvinte, propunând o călătorie fascinantă într-una dintre cele mai misterioase civilizații.
”Această carte de călătorie este e lupta unui învingător cu propriile sentimente nutrite, dar și visul ei împlinit ce a alergat atâta vreme să prindă Clipa Nemuririi în drumul spre Paradisul Zeilor! Numai așa cercul de foc al neliniștilor călătoarei Oltea Rășcanu Gramaticu a putut într-un fel să se purifice chiar acolo unde zboară condorii, trezind conștiințe tocmai atunci când misterul zeilor a aterizat în sufletul oamenilor”, a precizat Laurențiu Chiriac.
Pentru a nuanța călătoria misterioasă a Oltei Rășcanu Gramaticu, autoarea i-a adus în sprijin pe profesorii Nicolae Crețu și Elena Popoiu, cea din urmă precizând că a fost martoră la 100 de călătorii ale scriitoarei și, după cum bine o cunoaște, nu crede că se va opri aici.
”Am vrut o carte despre Mirajul andin, cu civilizații care i-au marcat existența, fixând în scara valorilor enigmatice Imperiul Soarelui, al nemuritorului Inca și zborul inegalabilului condor, mesagerul zeilor…Din orice luptă vreau să ies învingătoare, învăț lucruri noi, am idei, mă lupt cu miile de sentimente, pe care nu le pot ignora, nu le pot alunga”, a conchis autoarea.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Interes crescut pentru Trofeul ”Deliciosul de Vaslui” la șah

De astăzi, la Silver Mall se dă startul celei de-a patra ediții a trofeului ”Deliciosul …

Prefectul a activat Centrul Local de combatere a bolilor

Prefectul Eduard-Andrei POPICA a activat Centrul Local de combatere a bolilor (CLCB), după ce au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *