joi , 21 martie 2019, 13:26
Home / Local / Actualitate / Au fost publicate manualele electronice de clasa a V-a

Au fost publicate manualele electronice de clasa a V-a


Ministerul Educației Naționale a finalizat procedura de încărcare pe platforma manuale.edu.ro a versiunilor electronice (pdf) aferente manualelor școlare pentru 11 materii de clasa a V-a.
Titlurile publicate vizează următoarele discipline: Matematică, Limba pi literatura română, Limba engleză (limba modernă 1), Limba franceză (limba modernă 2), Limba germană (limba modernă 1/limba modernă 2/limba modernă 1 – studiu intensiv), Biologie, Educație socială, Geografie, Educație plastică, Educație muzicală, respectiv Consiliere și dezvoltare personală.
În cursul acestei săptămâni, cadrele didactice își vor exprima opțiunile pentru aceste manuale, urmând ca pe baza acestora Ministerul Educației să încheie contracte cu editurile furnizoare.
Manualele școlare pentru cele 11 discipline se adaugă celor aprobate în lunile august și septembrie pentru alte 12 discipline. Practic, în acest moment, licitația organizată de Centrul Național de Evaluare și Examinare este la un pas de finalizare, pe rolul Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) aflându-se doar contestațiile privind lotul de manuale pentru disciplina Religie (cultul ortodox).
Deoarece manualele pentru cele 15 materii de clasa a V-a nu au ajuns în școli la începutul anului școlar, Ministerul Educației a tipărit un compendiu de 296 de pagini. Acesta îi ajută pe profesori să predea până când manualele vor ajunge pe băncile elevilor.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Politicianul anului în asistență socială

Vasluiul a avut doi reprezentanți premiați în cadrul Galei de Excelență în Asistență Socială 2019, …

Amenzi de 83.000 de lei pentru comercianții de tutun

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au acționat în ziua de 17 martie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *